Teplota v zimě
Chtěl bych se zeptat: 1) Jaká je teplota pro chov Rozely zelené znám +-, tím myslí optimální
2) Mám volnou půlku kravína, myslím si, že ideální stav pro přezimování(voliéra),bude smrad z krav papouškům vadit. Přeci jenom víceméně beru papouška za pralesního ptáka
Karel Vařecha:Chtěl bych se zeptat: 1) Jaká je teplota pro chov Rozely zelené znám +-, tím myslí optimální
2) Mám volnou půlku kravína, myslím si, že ideální stav pro přezimování(voliéra),bude smrad z krav papouškům vadit. Přeci jenom víceméně beru papouška za pralesního ptáka
Kájo, co to je za papouška Rozela zelená? Máte foto? Rád bych si rozšířil své vědomosti. Když můžou žít ve chleve vlaštovky, můžou tam žít i pralesní papoušci.
Zdravím, zajímavá myšlenka a ten smrad bych asi ani neřešil a teplota by mohla být v pořádku a navíc jde o austrálský druh. Ale jelikož pár let jsem dělal v kravíně v té době to bylo JZD, si nějak neumím představit jak by jste zabránil těm všudepřítomným mouchám, masařkám, komárům, myším, krysám a všemu ostatnímu, aby jste dosáhl čistotu a celkovou hygienu chovu? To by mohl být problém. S pozdravem Zappe
Karel Vařecha:Chtěl bych se zeptat: 1) Jaká je teplota pro chov Rozely zelené znám +-, tím myslí optimální
Bude jim vadit metan který vzniká při chovu krav a jiných Hosp. Zvířat a nikoli smrad. Dále rozela pestrá a jiné druhy rozel jsou ptáci australských polopouští a savan a rozhodně ne pralesu. Dobře krmene rozely snesou i nižší teploty a není potřeba je traplt v kravíně. Venkovní voliéry jsou pro ně vhodnější. Chovu zdar.
I bez igelitu budou v pohodě iv mrazech. Ale když jim ho dáte špatně to nebude. 3 nejdůležitější věci jsou aby nemeli: průvan, vlhko a dát jim silna bidla- nesmi papousek obsáhnout bidlo prsty dokola -velikost bidla = velikost papouška. Já když choval andulky tak měli min. 5cm v průměru