Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jak mám pomoct mladé korele(z budky vylítla před 4 dny).Ve voliéře ji často napadali andulky i její matka.Polovinu zad,krk a část hlavy má bez peří.Teď ji máme odděleně v samostatné kleci,ale moc nežere,jen občas si vezme trochu prosa.Mám ji krmit ručně?Nebo jak ji mám pomoct?Prosím odpovězte,děkuji
Jestli právě vylítla, tak by asi chtěla být ještě krmena, myslím, že nic nezkazíte, když jí ráno a večer dáte trochu dokrmovací kaše a přes den běžné - NAMOČENÉ!! zobání pro korely,kromě slunečnice. Možná že je po těch útocích ve stresu, je to mládě, tak se potřebuje vzpamatovat. Můžete jí taky nabídnout trochu míchanice s glukopurem.
slečno Heleno je to asi dva dny kdy jsem tady radil ,při stejném problému s mladou korelou ,jmenovalo se to čím krmit korelu ,jukni tam možná ti to pomůže s dokrmováním počkej .Nevím ale jestli ta rada byla něco platná
omlouvám se tady to není bylo to na chatu.ale:zkuste malou korelku dát do klícky a vložit do voliéry ,a staří by ji měly krmit přes dráty.Pokud ne tak pak opravdu nezbývá nic jiného než ji krmit z ruky