tak jsem dnes nadšená, ať žije kouzelné hroznové víno!! Dnes jsem ho Konrádovi nabídka přes dráty, teda trvalo mu to hodně dlouho, než se odvážil si pro něj přijít, přitom na něm bylo vidět, jak moc rád by si ho dal.. nakonec to dokázal.. a potom už se nechat přes dráty i pohladit, podrbat, ochutnávat mi prsty, super!! Myslíte, že zítra můžu zkusit dát mu nějakou mňamku už z ruky přímo v kleci?
Amazonek bělobřichý
.. myslíte, že ho naučím i mluvit?
tak jsem dnes nadšená, ať žije kouzelné hroznové víno!! Dnes jsem ho Konrádovi nabídka přes dráty, teda trvalo mu to hodně dlouho, než se odvážil si pro něj přijít, přitom na něm bylo vidět, jak moc rád by si ho dal.. nakonec to dokázal.. a potom už se nechat přes dráty i pohladit, podrbat, ochutnávat mi prsty, super!! Myslíte, že zítra můžu zkusit dát mu nějakou mňamku už z ruky přímo v kleci?
A souhlasím s další Lubošovou věcí. Papoušek si musí zvyknout na nové prostředí. Trošičku se zamyslete a vžijte se do papouškovi situace. Je odloučen od člověka, který ho krmil a staral se o něj. Je v novém prostředí, nezná nové osoby, nezná nové prostředí, má novou klec, jinak uspořádané bidla, jinak uspořádané misky. Určitě má změnu i ve stravě a další spoustu jiných nových dráždivých podnětů. Chci říct, že každý člověk co si ode mě bral ochočeného papouška vždy po týdnu mi napsal, že je to skvělý mazel, že ze začátku byl trochu nesvůj a podobně. Je to logické, protože si papoušek zvyká na spousty nových podnětů.
moc díky za všechny vaše poznatky, rady a doporučení. Jsem naprostý amatér a začátečník, takže pro mě platí dvojnásob, že každá rada drahá. Včera se mi Konráda fakt podařilo "ukecat" na hroznové víno, dneska už se pozornosti a podrbání dožaduje, narozdíl od minulých dnů, kdy se zdržoval na vzdálenější straně klece, tak dnes už leze po přední straně a vesele si dává banány, pribinácka a podobné dobrůtky. Akorát schválně, co mi poradíte na jeho chování .. dávám už mu ruku do klece, druhou ho hladím.. a on mi do zobáku chytne prst té hladící ruky a začne sebou trhat, roztahuje křídla, ale držení zobákem je jemné, opatrné, nebolí. Skoro mi to připadá, že si chce ten prst schovat na později na hraní "a ty už z tý klece zmiz :-D" .. co to znamená?
A o kazeťáku se nehádejte, stejně žádnej nemám..