Máte je tam celý rok? Ven se nedostanou? Pelichání může mít vliv na oplozenost ale nemusí. Vitamíny nedáváte žádné? Určitě by si staří nějaké zasloužili, dostávat musí klíčené obilí hlavně pšenici a tu můžete posypávat třeba nějakym práškovím vitamínem.
Kakariki - diskuse
Mam je tam celý rok a ven se nedostanou,jenom mají otevřené okno,ale chystam se letos udělat venkovní volieru,to bude určitě lepší pro ně.Vitamíny moc nedávam,používam jenom OPTIMIN na imunitu,jinak ovoce a zeleninu,naklíčené obilí a pšenici nedávám.
Pokud dáváte dostatek ovoce a zeleniny a do vody Optimin není potřeba žádný další vitamín. To klíčené, především pšenice, by ale chybět i tak nemělo. Rozhodující podle mě bude až je vyndáte do venkovní voliéry, tam by se váš problém měl vyřešit.
ahojky potřebovala bych poradit mám dva papoušky kakariki holku a kluka. Mám je na chov ale nevim, když sevylíhli holky (od těch dvou) tak jestli na tu novou generaci mám schánět nového samce a nebo nechat je spářit s jejich otcem . předem děkuji za odpověd
Tedy když odborník pan "CONE" dovolí, tak řeknu, že v jakémkoliv chovu se příbuzenská plemenitba nedoporučuje. A "otec" x "dcera" určitě příbuzenská plemenitba je. ( Nebo snad u papoušků platí nějaké jiné pravidlo ?)
Dobrý den mám dva kakariki samce a samičku.Chci se zeptat na když se samec koupaliště tak pak jsemje pustila z klece aby se v bytě proletly a možná si sameček něco udělal s pacickou. Trošku i pajda a mám strach že mi umře .
Prosím napište mi do emailu matulinka123@seznam.cz ohledně kakariki
Dobrý den, chtěl bych se zeptat mám samici a samce a zrovna hnízdí a samec napadá samičku a hrozně se škubou co mám dělat ? Děkuji za odpověď.
Zdravím, no a když sedí, tak jste upravil krmení? Jestli dáváte máčené nebo klíčené nebo vaječnou míchanici, tak s tím hned přestaňte(stimulace k páření, agrese) a začněte s tím až před líhnutím mláďat! S pozdravem Zappe
Dáváme namočené a vaječnou míchanici nedavame a začli se škubat až po snesení vajec.
Zdravím,
Co tím myslíte, že se škubou? Jako navzájem jeden druhého, když se perou nebo každý sám sebe?
Vaječnou směs nedáváte jako vůbec nebo jak? To by pak hrozil nedostatek bílkovin. Nutný je taky vápnik. Dáváte nějaké vitamíny, např. Roboran, Supervit D do vody? Nejlépe bude, když napíšete jak krmíte a čím, zelené nebo celé drny, berou aspoň jablko, mrkev, větvičky na okus - nejlepší mladá vrba, černý bez.
S pozdravem Zappe
Proc mi z budky mizi vajicka?
Muzou mi je samice zrat?
Zdravím, ANO můžou. Ale musíte zjistit, proč to dělají? Dáváte minerální písek, sépie, vápené bloky, vařené skořápky? Nezapomeňte na bílkoviny a vitamíny. V tomto případě se to dá napravit, ale horší varianta je, když to je zlozvyk! S pozdravem Zappe
https://www.ararauna.cz/2020/06/nejcastejsi-problemy-se-snuskami-u-papousku-a-jak-se-daji-resit/
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/7709-vajicka-z-budek-mizi/
Muže to dělat i samec ,opakují i když mi to tady někteří rozporovali samec nemá v době sezení v budce co dělat .pouze sledování a kontrola budky Vám dá odpověď . Naše rady jsou jen návod jak se něčemu přiučit.
Dobrý den,chci se zeptat co mám dát na dno voliéry pro kakariki?Písek a poházela bych tam hlínu?Ale jakou?Dá se sehnat (koupit) nějaká obyčejná,bez pridaného hnojiva? Nemám možnost ji někde nakopat…
Tak záleží, jakou voliéru - interiér /exteriér?
Nechá se koupit i obyčejná hlína - záleží odkud jste. Ve venkovní mám část beton a část hlínu. Písek se bude hůře udržovat a je potřeba častější výměna. Kakariki se potřebují neustále v něčem hrabat. Je dobře občas přidat drn vč. trávy.
Mám venkovní voliéru,na zemi beton.Mám právě problém jakou hlínu koupit,aby byla bez jakýchkoliv hnojiv.V každé balené snad něco je
Existují firmy co prodávají hlínu na dorovnání zahrad, pozemků atd.. Asi bych se nedržel jen balených substrátů.
Při nejhorším vzít rašelinu a namíchat ji s pískem.
Děkuji 😊