Kakariki - diskuse
Dik za odpověd
Momentálně teď v zimním období mají moji kakarici odpočinek. Jsou umístěni ve voliéře 250x80x200 cm(výška). Ve voliéře jsou 4 páry těchto nádherných papoušků.
Mutace žlutá, zelená straka, skořicová straka, zelená
Napravo je můj vlastní odchov skořicová straka sameček. Dlouhou dobu byl opelichaný (přepeřoval) a až teprve nedávno se mu opeření zlepšilo díky vitamínům.
Takže mi zbyli 3 páry, které mi bohatě stačí. Pár, který jsem dal hnízdit jsem dnes večer přesunul do klecového boxu z prostorné voliéry, kde byli ptáci na odpočinku po chovné sezóně, aby nabrali síly do nové sezóny. Ptáci dostali menší kmenovou budku ve které hnízdili, ale pokaždé měli čisté vajíčka kvůli tomu, že sameček byl moc mladý (samička je starší). Samička se ze samečkem chtěla pářit, už ve voliéře, proto jsem zvolil tento pár. Samec je můj odchov skořicová straka. Je velice pěkný. Ještě nedávno silně pelichal a všichni jsme mysleli, že uhyne, ale vitamín Optimum E z něj opět udělal krasavce, tak jak ho Matka příroda stvořila. Zde přikládám fotografie nafocené těsně po vypuštění do klecového boxu. Hodně si od tohoto páru slibuji, takže jim prosím držte palce. Samička je pěkná zelená straka a hned po vypuštění, jak je vidět i na fotkách nakukovala do budky. Věřím, že hodně brzo mi zahnízdí.