Nedávno jsme se tu bavili, že kakarici v létě nějak špatně hnízdí. Chtěl bych se vám pochlubit. Jeden pár mi zahnízdil. Teď napíši jak to vše probíhalo.
Kakariki jsem měl v menší kleci k vůli nedostatku místa a krmení dostávali jen suchou směs zrnin pro střední papoušky a obden dostávali jen směs pro andulky. Po čase jsem je přemístil do prostornější klece, kde jsem jim umístil budku vyrobenou z nočního stolku. V této kleci mi do 14 dnů zahnízdili a to jsem je neviděl ani pářit, takže možná nemám ještě vyhráno, krmit se ale krmili. Po přemístění do nové klece dostávali papoušci naklíčené zrniny a obden ve směsi dostávali naklíčené fazolky mungo a čočku. To vše jsem vždy posypal vaječnou míchanicí. v posledních dnech používám kupovanou. Vedle v misce dostává každý pár čtvrtku jablka, rozkrájené na menší kousky, piškoty, ale jen v menším množství. Zjistil jsem, že všechny páry kakariků piškoty nemají v takové oblibě a tak podávám jen půlku piškota a to přelomenou na dva díly. Dále dostávají 3 květy afrikánů. Zajímavé je, že například senegalcům podávám jen dva květy a to jsou to afričtí papoušci, kteří se těmito květy normálně živí i v přírodě. Dále dostánou občas mrkev další den dostanou místo mrkve něco jiného, jako třeba kukuřici v mléčném stavu. Jeden celý týden dostávali meruňky na kterých si hodně pochutnávají. Takhle krmím v posledních dnech a musím říci že strava se každý dnem trochu liší. Každý druhý den dostávají lucerku (jetelinu) Zde přikládám nějaké fotky a doufám, že se i vy zapojíte ať, už s dotazy, nebo zajímavými postřehy.