Jaký amazoňan se vám zdá jako nejlepší společník. Mluvit asi umí nejlépe Oratrix a milou povahu? Je jedno jestli huláká od rána do večera u mě to stejně není slyšet. Nemám sousedy. Je to moje nesplněné přání.
u nas su dost rozsirene modrocelaky ,oranzovokridle a oratrix,ale v zahranici sa povazuje za vynikajuceho spolocnika aj amazona farinosa,ktory ma menej komplikovanu povahu a rychlo si zvyka na ludi.
jo, farinosa je pomouceny. rosemary low ho uvadi ve sve knizce "amazonane" jako nejtissiho z amazonanu s milou povahou.
u nas se zas tak moc nechova, mlade nebude uplne snadno k sehnani.
Nyní byl nabízen v Přerově jeden samec pomoučený, starší, /17 tis/.
Všichni zainteresovaní tvrdí, že nejučenlivější amazoňan je surinamec. Osobně bych vzal nějakého pěkného modročelého, je to můj sen od mládí / spolu s kubáncem a filaovotemenným / a je ostuda, že jsem ve svých letech ještě žádného amazoňana neměl. Modročelý registraci nepodléhá, všichni ostatní ano.Registrační list dostanete spolu s amazoňanem, na vás je jen zaregistrovat jedince do 14ti dnů od nabytí na příslušném odboru životního prostředí / prodávající vyznačí datum i jméno a adresu nového majitele a provede odhlášení /.
U mazananů je problém, že jsou všichni pěkni takže pro kterého se rozhodnout je víc než složité.. Za nějakej čas, bych chtěl nějaký amazonany taky skusit, uvidím jak dopadnu..