chov andulek
Dobrý den, naší andulce vyrostlo pod zobáčkem něco takovýho, nemůžete mi někdo poradit co to je a jak to léčit? Děkuji
Karel:Dobrý den, naší andulce vyrostlo pod zobáčkem něco takovýho, nemůžete mi někdo poradit co to je a jak to léčit? Děkuji
- ');" onmouseout="UnTip();">
Nemá vápnku ? Pokud ano tak na internetu rad mraky
Dobrý den, prosím Vás o radu. Máme dvě andulky - respektivě anduláky. Jeden je úplně ok, ale ten druhý má nějaký špatný zobáček - viz foto. Jinak je v kondici, povídá, baští není nijak od toho druhého terorizovaná.... Dáváme zobání s minerály, přidali jsme k sépiové kosti nějakou kostičku s minerály, ale výsledek žádný. Předem děkuji za rady.
Ivana K.
Ahoj ,potřebuji radu😉 včera jsem si zakoupila andulku ,ale cestou domu jsem zjistila ,že má podkus. Můžete mi prosím o tom říct něco víc. Děkuju moc
Nevím, zda vaše andulka ještě žije, upřímně doufám, že ano, ale je to i rada pro chovatele, kteří se na tuto stránku podívají. Vaše andulka má na fotce jasně viditelný takzvaný svrab, což je onamocnění zobáčku způsobené roztoči a je potřebá s tím co nejdříve zajít k veterináři.
Je to začínající svrab. Co nejdříve zamiřte k veterináři
Je to moc zajímavé. Nejspíše nějaká mutace zobáku. Jestli jí to nedělá problém se žraním, myslím, že je to v pořádku.
Toto není blbost. Andulky se MUSÍ koupat jestli nechcete aby vám onemocněla
Odpovídalo tu už mnoho lidí, všechny zprávy jsem si nepřečetl, ale kdyby měl poradit všem chovatelům, co chtějí chovat nějaké ptáky, tak bych jim poradil toto:
Nikdy nezačínat s chovem andulek. Protože je odchováte, i kdyby jste je chovali v mikrovlnce a žádné zkušenosti si z nich nevezmete. Já osobně jsem začal s párem rosel pestrých a taky se odchovávají poměrně lehce, ale nejde to ani náhodou tak jak s andulkou. S andulkou je to hrozná stráta času. Navíc budete mít často problémy, protože andulky jsou hrozně agresivní ptáci. Chovám ptáky "už" 7 let a doporučil bych začátek s roselami úplně všem.