Dobrý den, začínám s chovem andulek a potřebuji poradit.. Když v budoucnu budu mít mladé, můžu je nechat po celý život spolu s rodiči a sourozenci?? Nebudou se množit mezi sebou (příbuzní)?? Za jakou dobu bych je měla oddělit?? Nebo mohou zůstat spolu a sami poznají, že daná andulka je příbuzná nebo to naopak vůbec nevadí?? Děkuji za odpovědi.
Andulky můžete nechat spolu.Málo kdy se stává že sourozenci spolu mají mladé.A když už jo tak jsou tam skokani ale i normální mláďata.Kdy je máte oddělit?Oddělte je jakmile budou sami mladé andulky žrát...Ale jsetli chcete můžete je nechat celý život spolu...
Dobrý den, můj páreček andulek už má 8 vajíčko a žádné není oplodněné, sameček se šudlí o co může,místo aby skákal po samičce,hledá lesklé předměty vyhledává zrcátko- to sme mu chovali,stačí nůžky nebo tužka a je v transu-nemůžu všechny věci poschovávat-tak nevím jak ho přimět aby oplodnil samičku-(viděla sem ho na ní jen jednou)a to nestačí.Samička první 4 rozklovala ana těch ostatních poctivě sedí.Bohužel marně- už 5den žádné nesnesla, mám jí je oddělat, nebo ona sama později pozná že v nich nic není? Děkuji za jakoukoliv reakci
Zatím tam vajíčka nech..Pokud samička nadále snůšky neopouštěla tak je pak vem.Dejte samečka se samičkou někam kam moc nechodíte.At jsou v lkidu..Hcvíli budku oddělej..Samička by se zbytečně vysilovala...POkud to nezabere tak samečka vyřaď z chovu..
Tak 8 vajíček je dost. Takže se nedivím, že už nesnáší. Není to přece slípka... :-D No, taky by sem to tipl že je ochočený ten sameček. Dát je někam do klidu- třeba do sklepa? Jinak ty vajíčka by sem jí já osobně odebral. Vysilující je už jen samotné sezení- samička se nevyprazdňuje pravidelně ,ale jen jednou za dlouhý čas, příjem krmiva(ona to sama taky později pozná, ale je to stráta času a její vysilování)... Potom taky je dle mého důležitý věk ptáků a zkušenost s odchovy, harmonizace páru+ jak jsou dlouho na daném místě... Zkuste to změnit a pokud mladý nebudou vyměnil by sem je. ..
Tak 8 vajíček je dost. Takže se nedivím, že už nesnáší. Není to přece slípka... :-D No, taky by sem to tipl že je ochočený ten sameček. Dát je někam do klidu- třeba do sklepa? Jinak ty vajíčka by sem jí já osobně odebral. Vysilující je už jen samotné sezení- samička se nevyprazdňuje pravidelně ,ale jen jednou za dlouhý čas, příjem krmiva(ona to sama taky později pozná, ale je to stráta času a její vysilování)... Potom taky je dle mého důležitý věk ptáků a zkušenost s odchovy, harmonizace páru+ jak jsou dlouho na daném místě... Zkuste to změnit a pokud mladý nebudou vyměnil by sem je. ..
Dobrý den, mám určitě samečka, ale je (jak už tu bylo psáno) ochočený a na mě zřejmě tak trochu závislý.zkusím si jich nevšímat, nebudu se mu věnovat a uvidíme co to přinese. Je mi jen líto samičky, která se snaží a nic z toho..počkám ještě do konce víkendu, všechny vajíčka zkontroluju a jestli nebudou oplodněná,pak je asi oddělám
ještě jsem zapomněla dodat- jako páreček jsou spolu teď druhé jaro a jsou pořád na stejném místě - co se týče mých zkušeností s odchovem - s politováním musím říct,že jsou malé,nebo vlastně žádné.
Samička má stejnej zobák jak sameček, sépiovou kost i vitamínovou mají. Jednou za čas jim zkrácujeme zobák i drápky.teď se dívám že to vypadá jak kdyby ho měla dlouhý,možná klame fotka- i ona je už půl roku stará. děkuji za názory a přeji všem pěkný den
Je to vápenka, vydezinfikujte voliéru. Andulkám zatiaľ potrite postihnuté miesta jedlým olejom. Ak to po 3-4 dňoch neustúpi choďte k veterinárovi. Bola tu už aj diskusia na túto tému, skúste pohľadať.
Ak Vám to čas dovolí tak 4-5 krát denne. Niekedy ide tie výrastky po odmočení pekne odlupnúť, ale pozor, nesmiete to trhať nasilu. Ak to nepôjde, nechajte tak a andulka si to ošúcha o konáriky sama. Potierať aj pri oku, opatrne. Ak tie príznaky neustúpia, choďte k veterinárovi, lebo sa mi zdá, že to už má dosť rozšírené. Prezrite jej aj nožičky, aj ostatné andulky a ak môžete dajte choré do inej voliérky(klietky).