Pokuste se ho zachránit. musí být o samotě. Co nejméně pohybu, v teple, stále k dispozici vodu a krmení, musí být v suchu. Možná by pomohla malá dlaha z papíru z krabice a tu přilepit k nožičce, pokud by bylo zjištěno, že je nožka zlomená.
Gratuluji. Mám radost s Vámi. I mně se kdysi dávno v mém mládí podařilo tajně zachránit kuřátko, které už bylo líhňařkami odsouzené k zániku vyhozené v pytli určeném do kafilerie. Z toho zachráněného kuřátka vyrostla nakonec zdravá slepice.
Dobrý den, můžete mi prosím pomoc,i poradit? Máme asi 20 kuřat, od dvou kvočen,asi tak měsíc stará. Postupně jsme chtěli kuřata sjednotit k jedné kvočně. První tři cizá kuřata přijala bez problémů, ale to čtvrté přes noc uklovala. Ráno bylo na umření. Pokusila jsem se ho však zachránit. Celý den jsem ho měla v teple a dávala mu vodu. K večeru mu bylo již mnohem lépe, samo jedlo a pilo. Kvočny jsme nakonec museli zabít obě, neb klovaly všechno.Druhý den jsem kuře přidala k ostatním kuřatům, stejně starým. Ti ho však také klovou a je to outsider.
Co mám dělat, mám ho tam nechat, jestli si na něj zvyknou, nebo musí úplně pryč. Je mi ho líto zabít, když už se dostal z nejhoršího. Prosím moc o radu. Díky Michaela