Tak ještě doplnění od rodiny - snaží se toho zbavit.
Chov kanárků + pochlubte se
Zdravím, tak s něčím podobným jsem se na štěstí nikdy nesetkal a nevím jestli jsem od někoho o tom vůbec slyšel. Ale dle vyhledávání a porovnánaní se pravděpodobně jedná o kokon blech. Neuvěřitelné a taky jsem zíral s otevřenou pusou! Budu sám rád za další odpovědi. S pozdravem Zappe
Zdravím, mám pocit že larva blechy tvoří těsně před zakuklením ochranný kokon v němž se následně zakuklí. Tvoří jej však výhradně pro svou individuální potřebu a nikoliv jako ochranný obal pro skupinu larev. Výsledek proto je droboučký, značně odfláknutý, kokonek ztrácející se nenápadně kdesi v okolním substrátu, co možná nejblíž možnému výskytu preferovaného hostitele. Nikdy netvoří takto nápadné útvary. Navíc vajíčka ani larvy se nikdy nevyskytují ani nežijí přímo na hostiteli ale pouze v jeho blízkosti.
Z fotografie sice nedokážu lokalizovat přesné umístění ale pokud znamená tazatelovo “blízko ocasu” okolí kloaky, tipnul bych si na zažívací problémy u kanárka, řídkou stolici, zašpinění peří okolo kloaky a následné nalepení kousků substrátu. Taková směs po zaschnutí se dokáže držet jako pověstné ho-no košile. Navrhoval bych útvar před manipulací důkladně zvlhčit a zkusit co to udělá.
Pro potěchu oka, bílý opál.