alespoň pro mě. Setkal se prosím někdy někdo s takto postiženým mládětem andulky? Pokud ano, mohli by jste mi naznačit o jaký problém se jedná. Jeden známý ze zahraničí má dvě takto postižená mláďata (nejedná se naštěstí o má mláďata). Nevím zda jsou ještě naživu. Budu to snad vědět později. Já pouze typuji na nějaký problém se střevy.
Přemýšlela jsem o postižení, myslíte tím velké bříško, nebo na fotce se mi zdá, že je nazelenalé vole, otlaky na kloubech? Jestli to vidím dobře. Bříško se mi zdá normální, mám teď mláďata tak to budu sledovat jak vypadají. Při kroužkování už jsou pěkně tlustí, takže bříška mají taky velká a volátka plná. Napište konkrétně čeho si máme na fotce nejvíc všimnout a posoudit to u svého hnízda.
u mláďat je problém co vidím snad ´´jen´´ s tím ,že mají rozjeté nožky... já takové mláďata utrácím, protože předpokládám dědičnost tohoto a nikdy nevím, jestli ten kdo ptáčka kupuje z něj za nějaký čas nebude chtít udělat chovný kus (zpravit/léčit lze zpevněním a fixováním končetin tak, aby se nerozjížděly).
Někdo tvrdí, že rozjeté nožky jsou důsledkem pevného sezení samice na mláďatech. Tak jak jsem případ konzultovala s Dr Nečasovou se jedná převážně o genetickou vadu.
Mně se nezdá pouze ta barva jak zmínila Orina, ale známý mi tvrdí, že bříško je abnormální. Abych řekl pravdu nějak si ta bříška také nevybavuji. Sice mám teď 2 mláďata v budce, ale staršímu jsou tři dny. Tomu na obrázku bych typoval tak 6-7 dnů. Tak se pak také podívám :-)
A děkuji za posouzení. Jsem rád, že je dle vašeho názoru vše v pořádku a informaci kolegovi předám. Jistě ho to potěší.
U takhle mrňavých mláďat většinou bývají nohy ještě čisté, obalení trusem nastává až tak 5 dní po kroužkování někdy i později. Co je ovšem zajímavé a možná to fotka zkresluje je právě nazelenalé vole, to je vždy barvy žluté. Podívám se ještě do příruček, ale někde jsem o jinak zbarveném volátku četla, jestli to objevím, napíšu.