prosím poradte
Byla tak trochu hloupost je nechat zahnízdit v takovém věku, ideální je až příští rok na jaře, protože na podzim budou stále příliš mladí. Problém ale vidím v tom že máte smíšenou voliéru a korely se budou snažit vecpat do budky pro andulky, takže je to akorát na problémy. Ideální je pár od ostatních úplně oddělit.
Každopádně zamezte dalšímu hnízdění, můžete přijít tímto způsobem o samici
Co se týče utrácení tak jak Orino popisujete, mám na to dost razantní názor a má to svůj důvod. Utrácím opravdu až když je to nezbytně nutné, tz. že se mládě trápí nebo by nemělo šanci ani po snaze léčení vést aspoň kvalitní život. A ano, utrácíme tímto, pro mnohé brutálním, způsobem. Má to ovšem svůj důvod. Z utrpení zvířat asi jako každému je mi zle, představa že nechám ptáka trpět byť jen o minuty navíc je pro mě nepředstavitlná situace, prostě člověk musí zatnout zuby byť je vám ptáka sebevíc líbo a udělat to... pro mě je brutálnější způsob jet na veterinu třeba s umírajícím ptákem bez nohy, který neskutečně trpí, s touhle situací že ptákovi díky své slabosti nedokážu ulevit od bolesti hned bych se vyrovnávala těžce.
Navíc jedno klepnutí s hlavičkou je jistá smrt bez utrpení. Tahejte ptáka půl hodiny na veterinu když má bolesti a zažívá stres když mu můžete ulevit okamžitě. Ještěže ty zatnuté zuby nemusí mít člověk tak často a jsou to opravdu vyjímečné případy.