Pokud jste jim předložila klasickou budku tak zkuste předložit košíček, pokud máet možnost tak dejte misku na zrní na jiné místo. kdyby to nepomohlo tak jestli by to něčemu nezavazelo /dvířkům, pozdější kontrole atd./ tak je tam zahnízdit nechte a je to, pokud je miska třeba vratká tak jí upevněte aby jim pak hnízdo nespadlo.
Problémy se stavbou hnízda
Pokud jste jim předložila klasickou budku tak zkuste předložit košíček, pokud máet možnost tak dejte misku na zrní na jiné místo. kdyby to nepomohlo tak jestli by to něčemu nezavazelo /dvířkům, pozdější kontrole atd./ tak je tam zahnízdit nechte a je to, pokud je miska třeba vratká tak jí upevněte aby jim pak hnízdo nespadlo.
Zkuste misku přesunout o kousek dál a místo ní dejte košíček nebo budku bez víka.
U mě mají taky kočíšky, budky sem nikdy nezkoušela.
pro mě je ideální stav po párech odchovávat a následně na vylítání do většího prostoru do hejna
Zkusím to jinak, 9 chovatelů z 10 vám potvrdí to co sem napsala, hejnový odchov u zebřiček stojí za starou belu v porovnání s chovem po párech.
Buďte proto rád že jste ten 10. chovatel .-)), já to štěstí nemám, stejně jako mých x známých které v hejnech chovají /drtivá většina spíš na okrasu, buhužel/. Hejna těchhle prcků mají své kouzlo, proto někdo volí tuhle cestu i za předpokladu že prd odchová, já zvolila klecový zimní odchov s tím že jsou na jaře všichni do většího pohromadě ať se taky můžu pokochat .-))
Kolik let chováte zebry?