prekrmovani
kajik myslím že to tak není, čím lépe a pestřeji krmíte, tím by lépe měli zahnízdit, jestli to má nějaký vliv na početnost snůšek nevím, na oplozenost možná, lepší strava má určitě vliv na spermie u samců, těžko říct ...
Vy máte letos problémy - nechtějí hnízdit?
jinak jim denně měním vodu, čerstvou trávu a ovoce nebo zeleninu. Když odchovávám mladý tak přidávám namočenej rohlík ve vodě a dvakrát týdně vaječnou míchanici.
Jo krmnou směs si míchám sám a se složením se přispůsobuji ročnímu oddobí, před hízděním krmím týden nebo 14 dní pouze čistím prosem.
Pták by měl mít neustálý přístup k zrní, myslím tím rozumně sestavenou krmnou dávku s rozumným množstvím tučných semen. Když krmíte jednou za 2, 3 dny tak pták sežere první den to co mu nejvíc leze jako jsou právě tučná zrna a další dny žere převážně proso. Já krmím každý den a dávám tolik, aby nehladověli a zároveň nebyly zbytky.
Ovoce a zelenina by měli být taky samozřejmostí, míchanice v období hnízdění také, zelené semtam taky - vše z ohledem na období. Také záleží na druhu papouška, prostředí v jakém žije. Třeba aymary u mě dostávají velké dávky ovoce oproti ostatním druhům, ale zase je nekrmím slunečnicí, protože žijí v kleci a tolik se nevylítají... Takto bych mohla pokračovat ...
Ptáky podle mě nejde přežrat a pestrou stravou jim neublížíte. Pták nesmí hladovět, musí mít neustálý přístup ke žrádlu.