kříženec to je určitě, určitě tam je papoušek zpěvavý, ale co dál, netuším, rozhodně to není čistá forma, tak ho nepoužívat dál do chovu.
prosím o určení druhu papouška
kříženec to je určitě, určitě tam je papoušek zpěvavý, ale co dál, netuším, rozhodně to není čistá forma, tak ho nepoužívat dál do chovu.
Možná mi to tak jen připadá, ale bidýlka vypadají dost úzká, lepší jsou silná - tak aby se pták nedotýkal při obejmutí drápky, pak přerůstají. V krmítku jde vidět jen slunečnice. Je lepší když je poměr slunečnice okolo 5% /olejnatá semena max. 10%/, pak ptáci tuční a vznikají zdravotní problémy, zvláště v kleci nemá moc pohyb tak to nevylítá.
EV
mějte se H.B.
děkuji všem za odpovědi
Chtěla bych říct, že i papoušek mnohobarvý se ochočit dá, i když je to těžší. Máme takového doma. Odchovaný ve voliéře, tři dny létal s rodiči než jsme ho koupili, takže úplně samostatný nebyl. Dokrmovali jsme ho napřed nedobrovolně, za dva dny už začal žebrat a spolupracovat. Je to hrozný mazel, který se nechá škrapkat až do usnutí, naprosto krotký. Pokud je venku z klece tak nejčastěji sedí manželovi na rameni nebo na hrudi a nechá se hladit. Měli jsme k němu i samičku. Ta byla vylétla z hnízda ve voliéře asi čtrnáct dní, takže už byla samostatná a krmit se nenechala. Proseděla jsem u ní u klece celé hodiny, dokonce jsem si vzala volno, mluvila na ni a podávala jsem jí krmení na prstě přez mříž klece aby se nebála. Pak si zvykla a šla i na ruku. V ochočování nám pomohl i ten první papoušek, protože když viděla, že mi sedí na rameni, tak hned přiletěla a sedla vedle něho s nadějí že něco dobrého dostane. Jen hladit se nenechala. Bohužel po roce najednou nečekaně uhynula. To je úskalí papoušků v bytě. Asi něco sezobla co neměla. Papoušci jsou chytří a chtějí se kamarádit. Chce to klid, citlivý přístup a vytrvalost.