Pokud máte žaka jen jako mazla a nebudete na něm chovat tak na Vás nikdo nepřijde a o žaka určitě nepřijdete.
Prosím Vás,chtěla jsem se zeptat. 22.3.2009 jsme si koupili od paní chovatelky z Ostravy žaka,když jsme si pro něj jeli ,řekla nám ,že má špatné zkušenosti s lidma ohledně nahlášení žaků na úřad.Že ona je vždy odhlásila a kupující ho už nenahlásí a pak měla problémy. Takže o odhlášení a nahlášení žaka, za nás na úřadě vyřidí paní chovatelka, ale že ji ještě neposlali citesty a výsledky na PBFD k těmto žakům(měla jich 7 kusů) a až budou,tak že to vše vyřídí a doporučeně mi tyto doklady+vyšetření na PBFD zašle na mou adresu. Žaka jsme si brali ve stáří 2měsícu a ručně dokrmovali. Teď ho máme necelé dva měsíce a doklady nikde. Když jí každý týden volám, odpoví mi,že ještě nepřišli. Rovněž se tak stalo i minulý týden. Tak bych se chtěla zeptat,zda je to možné a zda to opravdu může trvat i přes měsíc a půl!? A zda je možné, že žako ,který se udajně narodil 17.1.2009 nemá ještě vyřizený cites!?Začínám mít pochybnosti a přemýšlím nad tím zda jsme nenaletěli! Ale chtěla bych podotknout, že paní chovatelka byla velice příjemná a vstřícná k nám. Takže mě ani ve snu nenapadlo,že by mohlo něco být v nepořádku!! Ale jak říkám, začínám pochybovat a potřebovala bych vědět co dál. O žaka nechci v žádném případě přijít,je mazel a je členem v naší zvířecí rodině :-)Jo a ještě kroužek má. Moc děkuji za rady!!!!!!