potřeboval bych poradit nastal u mě velkej problém nasedli mě modří penanti ted mají 2vejce, ale samici nějak upadlo vrchní ozobí, vůbec nevím jak se to mohlo stat, protože papoušky chovám ve skleníku.. Toto se mě ještě nestalo, co dělat???
Problém s ozobím
potřeboval bych poradit nastal u mě velkej problém nasedli mě modří penanti ted mají 2vejce, ale samici nějak upadlo vrchní ozobí, vůbec nevím jak se to mohlo stat, protože papoušky chovám ve skleníku.. Toto se mě ještě nestalo, co dělat???
Mám andulku, a ozobí má takové popraskané, co s tím mám děla?? není moc, ale je.
Umřímně, ani si nedokážu představit jak ho nemá ... nemá třeba kvůli sraženině krve problém s dýcháním? Zkus se na to mrknout zblízka a zkus to opatrně vyčisti jestli to půjde. Mohl jí npadnout samec nebo si to poranit sama o něco ve voliéře, jestlijí něco vyplašilo, takže atb taky nejsou k zahození. pokud máš v dosahu veta na ptáky, tak zajeď, ale jestli ne tak je to asi pasé ... snad někdo poradí lépe
EV
mam doma papouska s natrzenym spodnim zobakem, luzko je bohuzel poskozene a prasklina se uz nezaceli. diky tomu zobak prirusta pouze z jedne strany, krivi se a prerusta i horni, protoze si ho nemuze obrusovat.
ptak se s handicapem obdivuhodne vyrovnal, zivi se prevazne granulemi a ovocem, ale zvladne lousknout i mekci semena.
na obrazku papousek pred zakrokem u veterinare (co 2 mesice chodime zabrusovat)