Pyrury
(Hlavně oznamte tomu chovateli pyrur jak se věci mají, ať zbytečně nejezdí.)
Snad jsme si nenaběhli :-) ale teď jsme mu objednali novou klec, resp volieru - super možná trošku předimenzovanou, ale snad to nevadí a bude se dál takhle pěkně ochočovat.
H.Blažejovská
V obchodech prodávají /a doporučují / pidiklece které nemají ani minimální rozměry, s tím to srovnámat nesmíte
EV
H.B.
Pro Alexandra je lepší vyšší klec, že? Je spíš šplhavec? nebo mu bude lépe v kleci, která je širší?
Jo a poslední ránu mi dali včera ve zverimexu kde jsem byla pro mineralní kámen, že by neměli mít ten rošt na dně klece, že z toho mají papoušci špatná záda. Já myslela že je tam ten rošt pro to aby nežrali to pokálené krmení a nechodili v tom. Tak nevím, ale je fakt, že ten rošt na chození asi není moc přirozený co? Máte na to někdo názor?
A opravdu se nebojte že byste vybrali klec příliš velkou, to opravdu nejde ..
Čtu že se jim nemají dávat klece na zem, kvůli průvanu, ale některé voliery jsou na 10 cm nožičkách? to jim to nevadí? Proto jsme téměř rozhodnutí na volierku, která je asi 70 cm nad zemí, má velký vchod a otevírání s bidlem ze zhora. Taková ta klasika, která je nahoře oblená aby nevypadala jako krabice.-papouškům je to zcela jistě fuk, ale musí to být esteticky přijatelné do obýváku - přeci jen tam s námi bude dlouhou dobu