- Příspěvek #27593
- Nahlásit
- Příspěvek #27578
- Nahlásit
Zdravím všechny mám dotaz ohledně dneska vylíhnutého mláděte papouška kanárka. Samice snesla 5 vajíček a dneska ráno se vylíhlo první mládě. Zatím leží mezi ostatníma vajíčkama ostatníma a neviděla jsem zatím ještě, že by ho krmila nebo že by pípalo. Samice sedí pořád poctivě na hnízdě, samec jí po dobu sezení krmil - dneska jsem ho ještě neviděla krmit samici ale mohlo to být když jsem nebyla doma nevím těžko říct. Chtěla jsem se zeptat je to správné chování samice k mláděti nebo co má to čerstvě vylíhnuté mládě dělat? Nebo co bych měla udělat aby bylo vše jak má být pokud tedy já mohu? Vaječnou směs/míchanici jim dávám každý den stejně tak zrní mají. Kanárky mám doma jako mazlíky nemám je voliéře ani nejsem žádná jejich chovatelka proto prosím o radu a rejpalové zdržte se blbých komentů - díky.
Nechte rodiče co nejvíce vklidu, rušte je minimálně. Mládě leží mezi ostatními vajíčky než se mu vylíhnou sourozenci, to je v pořádku, samička by jej měla ale nakrmit to jste ale třeba neviděl/a. Zda je mládě nakrmeno poznáte podle plného volátka pod zobáčkem, pokud se jedná o první hnízdění páru, nemusí se odchov zdařit, mně někdy prvničky mladé nekrmili, další hnízdění už byly v pořádku.
Jak to dopadlo s vaším holátkem? Přežilo a vyklubali se mu sourozenci?
prosím o radu,kanárkům se dělá lysina vzadu za krkem,vitamíny mají