Bylo by vhodné, aby ti kdo zde někomu radí, měli svoje rady podložené, event. vyzkoušené a nestříleli od boku jako na divokém západě. Některé informace jsou tak zavádějící někdy až nesmyslné, že se začátečník diví a zkušený chovatel žasne. Žasne nad tou troufalostí podávat informace o něčem co je absolutní (napíšu-li to lidově) hovadina. Proto by bylo nanejvýš vhodné, abyste radili střídmě. Nečtou to po vás jen začátečníci, ale dlouholetí chovatelé, kterým se v noci ještě ve snu potí čelo z toho co někdo dokáže vyplodit na oficiálních stránkách za nesmysly.
je fakt že některé rady jsou trochu mimo mísu, ale myslím si že je to pořád v normě, člověk si obrázek o dotyčném a jeho radách udělá sám ... co máte třeba namysli až tak hloupého?
Ono je také zajímavé prolistovat některé stránky diskusí dozadu, kde pisatel radí jak chovat papoušky, udílí rady tazajícímu a vzápětí několik dní nato se na předních stránkách ptá co má dělat když našel v hnízdě vejce od andulky. Nejsou to u chovatele podivné protiklady?
Pište konkrétně.Jinak vzniká drbárna a té je již dost na ifauně.Nejni přece problém se pod příspěvek podepsat,nebo zde diskutují jen zbabělci co se schovávají za anonymitu?Petr
Chápu, že je někdy těžké ukázat na někoho, kdo píše nesmysly, prstem.(právě kvůli nastalé hádanici a urážkám). Každý pisatel příspěvku by si měl uvědomit co o papoušcích ví a jestli může dotazovaným dát opravdu dobrou radu. Radit pouze tím, že někde něco četl nebo viděl nestačí. Každý kdo čte pravidelně tuto rubriku může srovnávat příspěvky a jistě pozornému čtenáři neuniknou některé nesmyslné odpovědi o chovu.
dobrý den,nevím jestly je to namířené proti mě.když jsem se ptal co mám dělat s vajíčky,ke kterým samička přidala další po čtyřech dnech další.Andulky jsem odchovával hodně krát a ještě se mi to nestalo Zikmunda
Asi nejde o ty někdy hloupúé dotazy, to třeba já docela chápu, každý není všeználek a někdo s chovem třeba začíná atd. Takže pochybuji že vaše otázka by tu někoho rozhodila ... ovšepokud nevíte tuhle prkotinu že ne vždy samice musí dodržet interval odben a pak byste někomu radil s chovem, tak to vypadá blbě ... Ev.