Za ubytování a stravu se platí, slepice nemaje peníze musí platit vejci.
Obyčejně stačí týden až dva tohoto "vězení".
Záležet ovšem bude také na stáří slepic a jak dlouho již zanášejí.
Dobrý den, chci se zeptat. už tři dny mi slepice nesnesly žadné vajíčko,ale včera jsem našla jedno vajíčko v balíku sena. Jindy chodili snašet do kurníku a ted mi zacali zanášet. Kde je prosím problém? Děkuji za odpověd.
Možná příčina: Ve hnízdě se něco změnilo, např. tam začly běhat myši nebo potkani, máte více slepic (přikoupila jste mladé kuřice), v hnízdě jsou parazité. Možné řešení: Přidejte další hnízdo, vyměňte ve hnízdech podestýlku (čistou ovesnou nebo ječnou slámu), zlikvidujte parazity ve hnízdech i na slepicích, zlikvidujte myši a potkany, vyžeňte z hnízd kočky, ráno zavřete do hnízda nosnice, které mají snést vajíčko, a pusťe je teprve pak, až vejce snesou, přidejte do každého hnízda jeden podkladek, a pod. Pročtěte si návrhy k tomuto tématu napsané shora.
Dobrý de,prosim o radu . Jedná slepička nám snáší vejce přímo ze hřadla , přestože má volnou kukaň. Pochopitelně na podložku kde se pokaždé vejce rozbije. Ostatní slepičky snáší pravidelně do kukaní.
Slepička bude mít asi poruchu vejcovodu..takové slepice mají i špatné skořápky, take se mi to stane..bývají to starší slepice…zjistit,která to je a vyřadit z chovu..