papoušek konžský
Sám mám ponechaného dokrmeného dvouletého samečka fantiensis ze svého chovu a spárovaného také s dokrmenou, ale neochočovanou samičkou a vše,tj. seznámení a vzájemné chování probíhá normálně. Vím, že se najde mnoho odpůrců takových spojení, ale ve většině případů si to tito lidé neodzkoušeli v praxi, jen něco někde nastudovali a dále tuto teorii tlačí. Navíc u krotších ptáků vím, že je mám, nemizí při mém příchodu do ptačince někde do boudy, a je jen na mně, jaký určím další kontakt. Samce / dokrmeného /obvykle při výměně misek zatahám k jeho velké nelibosti za nohu nebo mu poklepu na zobák, tím naše důvěrnosti končí, krotký pár senegalců nechávám bez povšimnutí a oni na mne reagují pouze těsnějším sesednutím k sobě a samec se snaží o dominantní postoj nade mnoo na bidle.
Byl u mě jeden chovatel a říkal,že podle jeho zkušeností budou mít hodně velké oranžové znaky.Usuzoval tak právě podle červeného pod křídly a podle náznaku oranžového zbarvení.
Tak nevím,uvidíme co se z nich vyloupne.Myslím,že s pohlavím to nebude mít nic společného.