Dobrý den,
rád bych se zeptal chovatelů plodožravých ptáků na podávání kupovaných zavařenin?Přes zimní období tyto zavařeniny nakupuji ,ale nevím zda to nemá nějaký negativní vliv(myslím slazené cukrem)Jedná se hlavně o třešně,višně,švestky,hrušky.Rád bych se nechal poučit čím krmí ostatní chovatelév době kdy je nedostatek čerstvého ovoce.Dají se sice koupit v marketu,ale někdy to nemá vůbec žádnou chuť.Abych nezapomněl chovám loskutáky posvátné střední forma.
Dobrý den. Já osobně s podováním kompotů přiliš zkušeností nemám. Za celou dobu chovu jsem je prakticky nepoužil. Ovoce přes zimu kupuji čerstvé v hypermarketech, a také zkrmuji mnou zamražené ovoce a bobuloviny (třešně, borůvky, bezinky atd..). Ale vím i o chovatelích kteří občas zavařeniny zkrmují. Bura Adam
Zdravím,před časem jsem zavařoval sám jeřabiny a bezinky bez cukru pro timálie,loskutáky a sojkovce ale zmrazení je samozřejmě méně pracné a ptáci zmrazené lépe berou.Koupil jsem jednou zavařené jeřabiny a jak jsem je dal do klece tak jsem je vyndal,posléze jsem si přečetl že jsem koupil kompot pri diabetiky a tím pro mě kupování kompotů zkončilo a krmím pouze zmrazené
Děkuji Vám za svoje názory,potřeboval jsem se poradit hlavně ohledně toho cukru.Ale jak píše Olda tak se nachystám spíše na to zamrazení.Problém to není a je to optavdu jednoduché.Jediný problém je kapacita mého mražáku neboť zamrazuji i mléčnou kukuřici a jeřabiny pro papouchy.Ještě byl využíl diskuze a chci se zeptat na podávání jeřabin pro loskutáky ?četl jsem ,že pro velký obsah vitamínu C se namá podávat?Jakou zkušenost máte vy?
Děkuji za předešlé odpovědi oběma přispěvovatelům a těším se na další diskuzi.Jirka