- Příspěvek #1408
- Nahlásit
- Příspěvek #1388
- Nahlásit
Přesně moje řeč... nerozumím tomuto bezhlavému usmrcování zvířat... jsme chovatelé jak hrabavé i vodní drůbeže tak papoušků. Představa, že mi bezmyšlenkovitě sem vtrhnou a vyvraždí 30 slepis které jsou zasíťované, že se k nim nedostane ani vrabec... a budou mi chtít vyvraždit papoušky kteří jsou členy rodiny či chovné kusy... a jinde posbírají mrtvou labuť a zbytek potenciálně nemocných nechají jít je nepředstavitelný ...
Vážení chovatelé .
Jako bývalý velkochovatel nosnic (100 tis.) žasnu nad metodami veterinární služby ,tj. způsobu jakým postupuje při řešení ptačí chřipky . Myslím , že by neškodilo se trochu ohlédnout zpět do 90.let , kdy tady byla tzv. salmonelová hysterie (jistě živená soudruhy,konkurenty, na západ od našich hranic) , kdy se likvidovaly miliony ks drůbeže vodní i hrabavé . To vše opět pod "odborným" dohledem naší Veterinární služby , která se již tenkrát pasovala do role likvidátorů našeho zemědělství . Je mi stydno za ty , kteří se propůjčili k takové špíně . Salmonela , potažmo ptačí chřipka byla je a bude nejen u nás , ale i všude jinde např.v Polsku, či v Maďarsku a jinde , kde se ani v minulosti ani v současnosti takto masivně chovy nevybíjeli a nevybíjejí . Žít a podnikat v zemi , kde iniciativní idiot mi najde před vraty uhynulého ptáka a utíká s ní na veterinární středisko , které poté působí spíše jako inkvizice , než jako rozumově vybavená instituce , se nedá . Likvidace (jen podezřelých) chovů z tzv. preventivních důvodů je zločin a staví veterinární službu do role do které se Ti skuteční odborníci nikdy neměli nechat vmanipulovat.Cítím se všemi postiženými chovateli a doporučuji jim příště nevěřit všemu, co se kde píše a co se po nich chce.
Dobrý den.
Taktéž tuto situaci po važuji za absurdní a trystní. Beze sporu, chřipka je velmi nebezpečný a zákeřný soupeř. Ale to už od té doby co byl samotný virus chřipky objeven. Jenže jsme v České republice a tady se dělají věci na 1001%. Takže když EU řekne takhle, pokaždé a v každém odvětví se najde český blbec, který řekne to je málo, musíme přidat a uděláme to takhle !!! Přívlastek české republiky v chování ve smyslu "Papežtější než papež" bude celkem věrohodné.
Nicméně, krom chovu papoušků se také věnuji poměrně hodně rybaření. Jsem ze severní moravy z okolí kde máme spousty rybníků a přehrady. Celoročně pozoruji hejna migrujících ptáků, obvzlášť když přiletí několik stovek až tisícihlavé hejno kormoránů jsem rozzlostněný. Do loňska byl kormorán chráněn zákonem, páchá miliónové škody a není to náš pták. Vládě se po několika letech chránění podařilo je tady domestikovat a nyní když mají platit, zákon zrušili a rybáři dělejte jak umíte.
To samé myšlení nyní přiživuje ptačí chřipku. Jelikož jsem co by kamenem dohodil od hranic s Polskem, sleduji kolik volně žijících ptáků létá krajinami tam a zpět. U nás se likviduje po 100tisících a dělá se humbuk a u sousedů z PL ? Nic zvláštního, chovy pokračují a žádné vyvražďování se nekoná.
Tak jak napsal dřívější pisatel. Klasická chřipka ročně zabije 100tisíce lidí v Evropě, ta ptačí je kapkou v moři. Vzpomeňme jen nedávnou pracečí chřipku. "pár desítek - stovek lidí" a výsledek, miliardy za vakcíny proletěli komínem. Navíc u zemřelých na potvrzenou prasečí chřipku nikdo neřekl, že kdyby to byla klasická chřipka že by nezemřel. Zmedializovalo se to jen proto, protože to byl náhodou virus prasečí chřipky.
Vždy to fungovalo a všude, pokud v lidech zasejete strach lépe se utrácí a ve všech směrech.