prosim vas pekne mam parek kanarku poprve samicka sedi na vejcich ma jich 5,dnes je to 17den to uz by se meli klubat vypada to ze sou hluche?co mam pak delat?vajicka vyhodit a nechat je zas zasednout nebo vymenit pak samce?sem zacatecnik dekuji vsem za jakekoliv rady
jedno vajíčko OPATRNĚ v rukavicích vydělejte a prosvitte jej baterkou pokud uvidíte zárodek a malé žilky vše je vpořádku pokudne skuste takto porsvítit všechna vajíčka
S rukavicema byste vajíčka tak akorát rozkřápal, to slyším poprvé takovou radu, to není jako srnky a koloušci :-))
Bez rukavic !! A vraťte vajíčko stejnou stranou dolů tak jak ho vytáhnete ! Pokud jich má pět tak to přece ještě neznamená že jsou všechny prázdné.
COŽE? já jsem noholettýchovatel výstavních kusů.
poud si na to nevezmte rukavice samička snl訚ku opustí myslím lékařské rukavice a né nějaké opravářské
já bych je prostě nechal a nehrabal se do nich.já nechápu takové ty chovatele kteří na minuty počítají snesení vejce a líhnutí.já to prostě nechám dokud samička nesleze sama.ted mám 4 vajíčka.a jak píše kolega tak když máte 5 vajíček tak by neměla být všechna čistá
Až samička sleze s hnída sdržuje se mimo hnízdo, vajíčka jsou studená tak je pak rozbiju a zjistím jestli vajičko bylo čisté nebo mládě uhynulo ve skořápce..