Aktuálně: 3 872 inzerátů207 437 diskuzních příspěvků18 217 uživatelů

Velkochov papoušků

cone (neregistrovaný) 24.03.2009, 20:11:31 xxx.xxx.85.196
Odpovědi začínají být mimo zadané téma, řešt co dělat a za kolik je osobní věc každého z nás.Někdo potřebuje 30, jiný má 300 málo a někomu stačí 15tis na měsíc.
Jinak z papoušků budete mít zisk za splnění všech optimálních podmínek a za přítomnosti již zminěného chovatelského štěstí vždy jen v takové cenove hladině, v jaké budete investovat do rozjezdu. Oblíbený systém velmi levně nakoupit a ušetřit na chovném nateriálu a plánovat draze prodávat své případné odchovy zas až tak moc nefunguje.Ani to nejde vždy tak dobře dopředu naplánovat, ani prodej ani odchovy, viz náš mladý tazatel v tématu aratinga, který již slibuje zveřejnit fota odchovů od páru, který ještě ani nemá. To má s realitou chovatelství moc málo společného.
anonymní (neregistrovaný) 24.03.2009, 21:31:41 xxx.xxx.230.164
Cone. Máte naprostou pravdu.Při svých úvahách jsem bral jako přiměřenou částku 18 až 20 tisíc a to lze.Petr
anonymní (neregistrovaný) 24.03.2009, 23:08:07 xxx.xxx.35.177
Záleží co jako uživení berete, přesně tak jak psal Cone, třeba pro mě je 20 tis. sakra málo a nepokryje ani mé náklady nutné na přežití :-))) a někdo by z toho uživil celou rodinu na měsíc ... Tohle je strašně diskutabilní.
Petr K. (neregistrovaný) 25.03.2009, 08:32:14 xxx.xxx.0.70
Všechno má svoje a řekl bych že Poctivou prací ještě rychle nikdo nezbohatnul ! Ale uživí se s ní. A to ostatní kolem toho (životní standart ) nemá cenu rozebírat.
Většina z nás si myslím to dělá z láskou a pro zábavu .
a ne pro " bussines" .
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2009, 16:37:01 xxx.xxx.175.250
I když to dělám a láskou a pro zábavu tak s tím může ruku v ruce jít i bussines.Proč se neživit tím co mě baví?To je přece to nejkrásnější co vás může potkat.
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2009, 19:31:23 xxx.xxx.156.5
to je sice pravda, ale nesmí v tom člověk ty penízky vidět. Vím ze zkušeností, že jen v chovatelství člověk začne peníze vidět či hledat, hned se to začne s prominutím srát... a to nemyslím nic velkýho.
cone (neregistrovaný) 25.03.2009, 20:36:53 xxx.xxx.85.196
Také zastávám názor, že živit se tím, co mě baví je fajň a asi to nejlepší. Ale ze svých zkušeností si myslím, že to jde až od doby, kdy už máte vybudováno nějaké zázemí a hlavně dost nainvestováno. Navíc to chce velké porozumění zbylých členů rodiny a to mnou stále omílané chovatelské štěstí. To že chováte a z peněz za odchovy případně i s rodinou žijete z nikoho nedělá lepšího či horšího chovatele. Chovatelem buď jste, nebo se jím časem stanete a v některých případech chovatelem nebudete nikdy.
Peťula (neregistrovaný) 25.01.2011, 20:10:25 xxx.xxx.6.82
Ahojky, nevím, zda přímo uživit, přivydělat jistě ano. Při návštěvách chovatelů občas žasnu. Ale jedině u chovatelů, kteří jdou cestou kvality, náročných druhů, kde každé mládě potřebuje péči a dohled, když navštívíte někoho, kdo má třeba 30 volier chovných párů papoušků z vyšší cenové relace, většinou žasnete. Ale jak píše ten anonymní človíček nade mnou, jít cestou množství žádný obdiv nezasluhuje a rozhodně to není dlouhodobý přivýdělek, protože jeden rok je o ně zájem, další rok je nebere ani výkup, pak stačí jedna nemoc chovu, o které není v takovém množství nikdy nouze, a je po výdělku.
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2011, 20:26:18 xxx.xxx.51.73
Nevím co si o sobě pan MISTR 3.88 myslí?!Jakým právem uráží druhé?A jestli toho tolik chová,tak to má blby ne?Agoši žádná sláva a chtěl bych vidět jak je zazimuje!A andulky,to je extra terno?Po kolika to valí?Po 30?Kde s tím dojede,tam hned zavřou výkup a veze toho aspoň půlku zpátky!Tak zatím zdar a takových rozumbradů co nejmíň!ketas79
fylip
fylip 25.01.2011, 20:34:52 xxx.xxx.80.34
Znám jednoho člověka, který se chovem živí a to nemá nijak extra vzácné druhy. Tento pán má na starost a úklid hodně volier a ím že je doma a celí den děla jen kolem papoušků, tak má ve všech volierách maximálně čisto. Dále znám minimální dva další chovatele, kteří mají už z větších papoušků pravdielné odchovy a v celkem velkém množství a i když oba chodí do práce, tak si myslím že jenom z chovu jsou taky o hodne v plusu, takže myslím že to možné je, ale stojí to hodně úsilí, musíte mít to štěstí, jak říká Pan Šiška a i tak se to nemujsí povézt. fylip
Orina (neregistrovaný) 26.01.2011, 15:57:48 xxx.xxx.91.122
Já jsem doma, na papoušky mám čas celý den, ale nedovedu si představit, že by mě to živilo. Jednak krmím kvalitím zrním, přidávám vitaminy, ovoce. Kupuju desinfekci na klece , to taky něco stojí a abych měla všechno vpořádku, tak mám celý den co dělat. Kdyby se tím někdo živil musel by mít na úklid a péči pomocníka aby mohl mít voliér víc, ale zase by se o zisk dělil a zisk nikdy není pravidelný. Něky papoušci mladé nemají a pak když třeba za rok mají, tak se to vlastně rozdělí do roku, kdy v hnízdě nebylo nic. Někdy je v hnízdě jedno mládě a to pak koupíte zrní a to co získáte za mládě jde vlastně do krmení. A živit se způsobem že nasypu do voliér plevy odnesu mláďata do výkupu a budu mít na pivo, to nepovažuju za výdělek, ale za týrání ptáků.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2011, 16:04:11 xxx.xxx.193.236
přesně. Kdysi jsem si vedla evidenci - příjem-výdej. Chováme střední austrálii - a musím říct, že za těch 30 let jsme nikdy nebyli výděleční, natož, aby nás to živilo. Zrní, vitamíny, ovoce, zeleninka,desinfekce, úpravy voliér,... pořád na miláčky doplácím :-)
Orina (neregistrovaný) 26.01.2011, 16:37:23 xxx.xxx.91.122
Oni si lidi myslí, že jsou chovatelé v balíku, když slyší v televizi, že tenhle papoušek stojí sto tisíc, tenhle ještě víc a pak se někdo chytne břebarvování papoušků na blondýny jako to bylo tuhle na NOVě, dostane za to pár tisíc, pak dostane od chovatelů zase místo tisíc nakládačku, ale to někteří naivkové myslí, jak jsou všichni těma ptákama obalení ve zlatě. Chovatelství je řehole a ne výdělek. A pokud má někdo nějakou korunu na víc jako třeba Váňa co jezdí Pardubickou, tak má zase polámaný žebra a je rád, že žije. Nic není zadarmo. Všude se musí jenom dělat. A nebo musíte dědit po bohatém strýčkovi.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2011, 18:34:36 xxx.xxx.191.183
Rozhodně se nechci nikoho dotknout,ani vyvracet Vaše názory.Ve svém okolí znám několik lidí co se chovem ptactva vyloženě živí.Samozřejmě záleží na tom o jakou částku se jedná,někomu na rok skromného života stačí 100ti někomu 200ti a někdo potřebuje 300ti.Kamarád chová jen nenáročné ptactvo(korely,anduly,penanti).Má 30 páru korel a jen ty korely mu udělaj za rok kolem 80ti,samozřejmě musí odečíst krmení a náká léčiva,ale žádná velká částka to prý není.Tak že celý chov co má mu dělá kolem 150ti ročně čistého zisku,což si myslim že někdo ani v zaměstnání nevydělá a muže být doma a nenervovat se s nákym vykořistovatelem. Tak že muj vlastní názor a nikomu ho nechci podsouvat,je,že se chovem ptactva živit dá.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2011, 18:53:40 xxx.xxx.193.236
pro 191.183 Jak vypadá prostor na chov 30 párů korel? To si nedokážu představit. Nebo spíš dokážu - bohužel jen jako "výrobnu" mláďat, naše korely mají 1 pár voliéru 5,5 krát 1 metr na dva výšky. Takže 30 párů = 30x5,5 - k tomu další ptáci - píšete andulky, penanti, další prostory - což je ve výsledku lán pole na voliéry. Kdo tyhle prostory má? I o tom je chovatelství, zajistit vhodné prostory... Další věc - odběratelé mláďat. Od 30 párů počítám tak 120 - 150 mláďat z jednoho hnízda, čili 300 při opakovaném hnízdění. Pokud není zajištěn výkup, není šance to najednou prodat. A kde je odstavit v takovém množství? Chtěla bych opravdu vidět, jak to funguje. My máme tak průběžně těch 30 papouchů v 7 voliérách a přísahám, nevydělají si ani na žrádlo a to všechno kolem :-(
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2011, 19:14:05 xxx.xxx.0.70
dle dnes platných zákonů ať se Vám to líbí nebo ne na chov potřebujete.ne jen knihu odchovů,tj. jen začátek,potřebujete živnostenský list (získání vzdělání a praxi v oboru),prostudujte si zákony o živ.prostředí,veterinu,deritizaci,stavební povolení a další věci i písemný souhlas sousedů.Vedení ůčetnicství a podaní daňového přiznání u cites odchovů je snad samozřejmostí, velmi lehce se dá dohledat co kdo odchoval.
Orina (neregistrovaný) 26.01.2011, 19:17:59 xxx.xxx.119.168
No o tom je chovateství. Když si představím 30 párů korel a k tomu ještě další druhy papoušků tak jeden člověk nemůže obsáhnout krmení úklid a starání se o základní prohlídku na den pro jednotlivý pár. To znamená, že buď 1) má v chovu nepředstavitelný bordel a nebo2) to dělá víc lidí a pak se výsledná částka , tedy výdělek dělí mezi zaměstnance. Takže 150tis ročního zisku připadá na dva nebo tři lidi. Kdyby na dva tak je to cca 80 tis na jednoho člověka. Já mám jen několik papoušků. Nadělám se u toho jako jako mysliveckej pes o honu a věřte že toho mám každej večír plný brejle. A to nemůžu říct že bych měla všechno vicíděné podle mých představ. Když začnu s opravdovým generálním úklidem, tak mě těch pár papoušků pořádně vyčistit trvá od 7 hodin ráno do pěti do odpoledne. Tak si nedovedu představit ten pořádek u 30-ti párů korel. No ale proti gustu žádnej dišputát. K tomu může napsat posudek jen ten kdo má v chovu víc párů a ví co je to o papoušky se starat a mít je slušně uklizené. Napište někdo kdo máte víc párů jak je to u vás :-)
fylip
fylip 26.01.2011, 19:18:51 xxx.xxx.80.34
Ještě doplním, že Pán o kterém jsem mluvil, že se chovem živí je sám, bez rodiny, takže to bude zase o něčem jiném. Fylip

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.