ARATINGA
Martine, já mládí fandím, ale ty jednáš zbrkle. Chápu že už nějaké zkušenosti máš, ale připadá mi divný že se nejdřív rozhodneš pro chov daného druhu a pak až dohledáváš informace. A mimochodem, ty seriozní jednání moc nemáš, vyměnil sis semnou pár mailů někdy loni ohledně korely a pak ses na to vykašlal... Takže nazdar
Já bych mohl napsat jen zkušenost mého známého. Je to docela zkušený chovatel a v jeho voliérách už se vystřídalo mnoho papoušků a i aratingy rudočelé. Říkal, že jim postačí jen 2 m voliéra, měla by být kovové konstrukce. Říkal, že nepotřebují tak velký prolet jako australští papoušci. Jsou dost hluční papoušci a reagují na každý pohyb. Také potřebují dostatek větví k okusu. Odchovu se ale nakonec nedočkal. Stala se mu nemilá věc. Když jim dával ořech, nevšiml si plísně a sameček mu do tří dnů pošel. /Samička je nyní někde u slovenského chovatele, který si ji nemůže vynachválit (trochu jsem odbočil ale musel jsem to napsat )/
Jinak já bych také poprosil o nějaké bližší informace: Je možné, že si je někdy v budoucnu pořídím. Jak už jsem psal, zelení aratingové...
Poprosil bych Ondru H. o nějaké poznatky z jejich chovu, ikdyž je má teprve krátce.
zadavatel si je bude, jak sám říká, zanedlouho pořizovat a voliéry už má tedy hotové? proč se teda ptal na rozměry?
taky by mě zajímalo jejich foto.
Spíš si myslím, a připadá mi to tak, že je zatím chce držet někde v kleci nebo tak něco a voliéry teprve stavět.
Máte fotečku?