- Příspěvek #84086
- Nahlásit
Klec pro Aru araraunu
- Příspěvek #84088
- Nahlásit
- Příspěvek #84097
- Nahlásit
- Příspěvek #84100
- Nahlásit
- Příspěvek #84102
- Nahlásit
- Příspěvek #112477
- Nahlásit
ARA PRED NEKOLIKA LETY DOSTAL SVOBODU V LETANI OD JEDNOHO NEJMENOVANEHO CHOVATELE. TZV. "VOLNÝ LET" A I KDYZ TYTO VZKAZY JSOU STARE,TAK V DOBE,KDY JSTE JE PSALI UZ TATO NOVINKA BYLA V CR.ALE VY VITE VSECHNO NEJLEPE,JAKO CHUJON nickem KADUKAJ,KTERY je borec na konec :D pokud ptakovi poskytnete min.2x1x2(vyska) tak lze chovat v byte,ale musi se s arou chodit pravidelne letat ven na pole/louku,venovat se mu tak 2h denne i vice...A neni pravda,ze pise kadukaj,ze sousedi vas pozenou.Jde hlavne o pristup k arovi a jak si ho nechate cit.prilnout k sobe.Nekteri lide jsou v obdobi mladete ary denne skoro porad,pac se ho nemuzou nabzazit,pak casem nadseni pomine a papousek bude stradat a zacne kricet .Byt zde panem,urcite bych nechodil pro rady sem na net a ptat se zde tech radoby zkusenych chovatelu,ale primo napsal chovateli aru a navstivit ho.Videt vse na vlastni oci a ne,aby tady nekdo zacal placat,ze ara neni do bytu.
- Příspěvek #115964
- Nahlásit
Nejsem zkušený chovatel, ale plánuji pořídit si aru hyacintového. Chovám andulky a voliéra o velikosti 120x50x120 mi přijde i pro ně malá. Chtěla jsem je venčit na kšírách, ale nejsou ochočené. Jsem tedy spíše zastáncem že u velkých i malých papoušků je vhodné a důležité chodit s nimi na procházky. Jeden pán u nás ve městě chodí venčit araraunu na louku kde normálně venčíme psy. Vždy mu tam postaví bidýlko a nechá ho létat. Nějak takhle si představuji naše procházky se psem a s arou. A na sousedy kašlu. Bydlíme sice v domě, ale v řadovce a sousedi nám nemají co vyčítat když jejich pes věčně štěká a sousedka dělá každému naschvály :D