Ahoj. Nejsem chovatel ale taky scháním papouška a hodně si pročítám internet...
Takže bych ti doporučil Alexandra malého nebo Mníška šedého ... ručně dokrmované
Ale určitě si tu počkej na názory zkušenějších uživatelů.
měl jsem podobný problém papoušek a děti pořídil jsem jim mníška kterého jsem si dokrmil a stal se z něj jejich miláček s kterým se mohou pomazlit a nemám strach že by jim něco udělal je to prostě mazel a navíc dost ukecanej takže je to super.mníška pokud má dostatečnou péči a věnujete se mu mohu doporučit.
pokud budete chtít vědět víc napište konkrétně co chcete vědět.
alexandr rudohlavý,korela,pyrura hnědouchý,andulka,papoušek senegalský-3000-5000,-,aymara pruhovaný,papoušek rudobřichý,kakariki červenočelý,kakariki žlutočelý,rosela Penantova,rosela žlutolící,alexandr malý,papoušíček rodu Forpus,papoušek patagonský-4000-5000,-,mníšek šedý kupujte od chovatele,nikdy v obchodě a chtějte jen mladé výletky,aby se daly ochočit.
Aymara je sice vhodná co se povahy týče, ale je bohužel naprosto nevhodná díky svému objemnému a řídkému trusu.
Rosely absolutně ne, nechápu proč je stále někteří doporučují, v kleci trpí stresem a nedokáží žít bez partnera, člověk ho v kleci v podstatě týrá.
Nedokrmoval jsem,byl cca 1 měsíc po vylétnutí,začal sám jako korely a andule,je mu 7 let a kolikrát se sám sebe ptám zda penanti jsou vůbec rosely,protože se chovají úplně jinak než celý rod,ptáky chová m asi30 let od svých 12 a málokdy jsem si vzal domů z voliér ptaáka na mluvení,vždy to bylo známým,ale tenhle chlapík mi přišel,že už mu chybí jen promluvit tak jsem ho vzal domů