Mnoho let (cca 25let) mě vždy provází nějaká ochočená andulka.Pár let se rozhoduji,zda si nepořídit pro změnu nějakého většího papouška (např. senegalce).Jen pro informaci uvádím,že bydlím v paneláku a mám malé dítě. Když si ale rozumně porovnám všechna pro a proti,opakovaně zjišťuji,že není lepšího mazlíka než andulka. Nenáročná na chov, prostor, krmení, čas i peníze, není agresivní, není příliš destruktivní na vybavení klece i nábytek, není příliš hlučná, není z ní velký nepořádek, inteligentní, snadno se ochočí, má vlohy na opakování zvuků a slov a především !není příliš cítit a má malý trus, který nedělá fleky a dobře se uklízí. Asi 2 roky jsem měl ochočeného aymaru pruhovaného a nakonec jsem se vrátil k andulce. Aymara super papoušek sice se nenaučí mluvit, ale tichý, klidný, inteligentní, čistotný, !ALE... velmi objemný, řídký a "aromatický" trus jeho využití, jako volně se pohybujícího se mazlíka velmi limituje. Ptám se tedy, jaké jsou jednoznačné plusy velkých papoušků v porovnání s andulkou?
Tady zadavetel. Ten příměr ke psům si myslím není stejný. Zajímaly by mě konkrétní argumenty proč velkého papouška. V čem je lepší než má současná andulka. Zajímal by mě hlavně názor první odpovídající, která má přímou zkušenost ke srovnání senegalec x andulka. Díky.
proč s porovnání s andulkou. Kamoš měl doma dřív žaka, ted už má amazonana a nestěžuje si. Myslím, že je spíš rozdíl jestli máte zájem se starat o většího papouška.. Jaký máte možnosti atd. Můžu říct, že amazonan dobře mluví hned každýho osloví a povída.. vy ste spokojený s andulkou..