Pomohli by mě i Vaše zkušenosti a postřehy o úskalí jejich chovu i co máte třeba tzv. z druhé ruky. Moc toho není, něco jsem četl v exotě,nha internetu, něco odvozuji z chovu zoborožců, tukanů a to je asi tak vše. dík Marek
arassari skvrnozobý
osobně se nezabývám chovem těchto krásných ptáků, ale myslím, že sehnat tyto ptáky bude u nás těžké, bude to běh na delší dobu. Začal bych sháněním nejrůznějších kontaktu. Zeptejte se i v našich zoo případně je požádejte na nějaké kontakty do zahraničí pokud mají a budou ochotní Vám je dát!!! Takto se třeba můžete dostat k jiným druhům neméně zajímavým druhům arasariů!! Chce to pevnou vůli!!
Pomohli by mě i Vaše zkušenosti a postřehy o úskalí jejich chovu i co máte třeba tzv. z druhé ruky. Moc toho není, něco jsem četl v exotě,nha internetu, něco odvozuji z chovu zoborožců, tukanů a to je asi tak vše. dík Marek
kontaktuj e-mailem Adama Buru, který by Ti mohl dát kontakt na ošetřovatelku z Olomoucké Zoo, kde mají zkušenosti s chovem a odchovem arasariů zlatolících, pokud jsi už tak neučinil. G.Z.
Selenidera maculirostris
Dosplý jedinec meria 33-37 a váži 150-200 g. Tukan škvrnitozobý sa vyznačuje výraznými čiernymi škvrnkami na svetlom zobáku so žltým koncom. Samec a samica sa líšia. Samec má čiernu hlavu rozdelenú v zadnej časti žltým pásom, ktorý vychádza zo svetlozelenej plochy na boku tváre. Samica je menšia, má oranžovú hlavu a prednú časť.
Použitá literatúra: Vták- BirdLife International a David Burnie.
předem Vám chci poděkovat za informace k chovu. Udělal jste mi velkou radost, jak odpvědí samotnou tak obsahem, zvláště o náročnosti těchto ptáků. Podobné informace již mám z více zdrojů, tak nyní už jenom sehnat alespoň nějaké ptáky. Ještě jednou Vám moc děkuji. Se srdečným pozdravem Marek