Dobrý den,nevíte jak zhruba odhadnout stáří u žaka?mám dva samce a zítra jednoho měním za samici.ten blíže k nám je větší,ale krotši a pohvizduje si.ten menší je hodně aktivní,první žere a vše zkoumá.poradte prosím kterého si nechat.jsem amatér.díky tom
Barva očí může sloužit k jakž takž určení věku jen do plné dospělosti / 4roky?/, dále se nemění. Věk nejspolehlivěji určíte podle registračních listů, pokud jsou ovšem ptáci dovezení, tak ani to není moc směrodatné.
Osobně bych si nechal toho aktivnějšího, ale ten druhý je zase kus. Těžká volba. Ale pokud bude samice plašší, tak se bude lépe adaptovat s odvážnějším samcem. Konečné rozhodnutí je ale zcela na vás.
Víte jak se u mě zvětšoval chov? Že jsem nikdy žádného papoucha nechtěla vyměnit a vždycky jsem k němu přikoupila druhého do páru. Já bych to udělala s žakama také tak.
Paní Svobodová, cítím to úplně stejně, ale vesměs jde i o finance na pořízení dalších druhů do chovu. Ale někdy prodáte kvalitnější kusy než co nakoupíte.A to potom člověka - chovatele mrzí dvojnásob.