Mám teď andulku, která je nenažraná, přitom lehká, sedí občas schlíple načepýřená na bidle, volátko evidentně přecpané zrním, dýchá sýpavě, motá se, a třeba druhý den vypadá normálně, dala jsem ji stranou, mohla by být začervená?
Příznaky začervení?
Mám teď andulku, která je nenažraná, přitom lehká, sedí občas schlíple načepýřená na bidle, volátko evidentně přecpané zrním, dýchá sýpavě, motá se, a třeba druhý den vypadá normálně, dala jsem ji stranou, mohla by být začervená?
jinak už jste dávno měla jen aspoň s trusem k dr. - za pár hodin byste měla výsledky jestli je nebo není, popř. se domluvit na další léčbě.
toto mi fakt hlava nebere, zvíře s dlouhodobíma problémama a řešit to budu za měšíc doatzem na netu
Nebo něco jako: ano, podle toho co píšete, by mohla být začervená. Nebo: ne, příznaky neodpovídají, vypadá to na jinou nemoc, radši zajděte k doktorovi. Proč je většina odpovědí na otázky okolo chovu zvířat jen kritikou špatného přístupu?
Takže prosím někoho jiného a dospělého o slušnou
odpověď, díky! předem! Je mi přes 30 let, mám zemědělskou školu a celý život se zájmově starám o zvířata, organizuji mezinárodní psí soutěže, a vím co je zvíře.
Máte popsané, jak vypadá začervený pták.
A taky máte napsané že ani veterinář vám neřekne na dálku diagnozu papouška.
Taky tu máte napsáno, že aspoň s trusem máte zajet.
A preventivně odčervit VŠECHNY ptáky kdyby se o začervení jednalo /ale jsou to pouze spekulace/
V družstvě kde dělám ji má každá "hloupá" kráva a tele !!!
Papouška jsem izoloval do ještě teplejší místnosti, podávám mu heřmánkový čaj, drobím senegalské proso v menších dávkách, po špetkách míchanici s hroznovým cukrem, a odčervil jsem mírnější formou přes vodu, vypadá lépe, chce to ještě čas!
Jediný šetrný přípravek na odčervení který je na trhu je RUNCID - podávaný přímo do zobáku, ten se neředí.
Zkuste opravdu pochopit, že ani ten veterinář vám to neřekne po telefonu.