v tom hornbachu mají od versele-laga handmix, ta je velmi kvalitní, bohužel trochu dražší cca 260 kč. Než by ti ta směs přišla tak je nemůžeš nechat na takové míchanici jak píšeš - to je spíš jako nouzovka - mlá%ďata by neprospívali a umřeli by
dokmování
Nezkrmenou směs můžeš tak jeden den skladovat v ledničce, krmit asi budeš inj. stříkačkou? První krmení, tak dvě až tři udělej řidší, pozdější hustota je taková, abys to dokázal nabrat do stříkačky. Krmí se opatrně do koutku zobáčku, dodržuj pauzu mezi jednotlivými krmeními na vytrávení. Ať se ti daří.
v tom hornbachu mají od versele-laga handmix, ta je velmi kvalitní, bohužel trochu dražší cca 260 kč. Než by ti ta směs přišla tak je nemůžeš nechat na takové míchanici jak píšeš - to je spíš jako nouzovka - mlá%ďata by neprospívali a umřeli by
Pokud má zadavatel mladé velké, pak možná, ale pokud má pár denní prcky, těžko odchová bez nějakých problému, mláďata nebudou prospívat.
Stačí jen přirovnat k lidem, pokud matka nekojí kupuje náhradní sušené z obchodu, to se tomu aspon podobá, dítě prospívá, podívejte se na složeníˇna krabicích na složení. Stejné je to jak z dokrmovacíma směsema.
to že na věku nezáleží je hloupost. pokud je pár denní, napíšu krmit řidkou, pokud starší krmím hustou. U malých je dost důležitá teplota, u velkých to až tak podstatné není. taky okolní teplota, pokud má malé tak je nemám při pokojové teplotě 20 st, potřebují 35, skutečně je hodně věcí, které se dají poradit konkrétněji kdyby zadavatel uvedl aspoň přibližný věk.
bohužel nemám odhad jak často krmit - snad 3 - 4 h., krmte do prázdného volete, nebo aspoˇskoroprázdného, ale min. 1x denně úlepší přes noc ať se vyspíte/ nechte min. 6 - 7 mi. hod. pauzu na vyúprázdnění. Kaše řidší - taková spíš voda. Doporučuji natáhnout do stříkačky a skusit na ruce teplotu - jak děcku, pokud vás to nebude pálit, je to dobré, nesmí být horká, způsobuje popálení volete.
Kolik jich ještě máte?
dejte je třeba zatím k nějaké lampičce do misky, uvidíte jak pookřejou.
hodně trpělivosti a klidně se ptejte, dejte vědět jak vám to jde.
Jinak se nebráním něčemu přiučit
Neberte to ve zlém, ale radíme laikovi.
Na ruce nepoznáte kolik má kaše teplotu přesně stupňu, ale poznáte že nemá třeba 39, protože to pálí. Krmil ste někdy mimino? skutečně je takto ten odhad velmi dobrý
tohle nemám od sebe, tuhle radu mi dal Milan bartl, když jsem z ničeho nic spadla do dokrmování v prvním týdnu života a nevěděla o tom zhola nic, byla jsem schopná jen večer zajet pro dormovací směs a narychlo vyrábět inkubátor... a povedlo se. sháněla jsem informace kde se dalo, protože to není jednoduché a běží čas. trochu jste mě zklamal, měla jsem vás za seriozního ochotného chovatele.
Že jsem vás zklamal mě i mrzí, ale občas se to stává. Myslím, že okolo dokrmování již je vše vymyšleno a publikováno, jen si z toho vybrat to nejvhodnější do vlastních podmínek a mít na to systém vyhovující i lidem kolem. Nic jsem nemyslel ironicky nebo s úmyslem uškodit, vždyť bych zároveň uškodil nejen tazajícímu, ale hlavně mladým.
Naše zkušenosti se rozchází, každý má své fígly, ale v podstatě teď cíl jediný a to poradit.
Z odstupem času ... asi jsme se oba nechali unést :-))
a zadavtel ať písne jak se malejm daří, když už si tu tak dopisujeme ...