Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit, jestli někdo pozná pohlaví mých korel. Jednou jsem je načapala při páření, teda jestli to tak bylo. Slyšela jsem, že i ptáci stejného pohlaví to nacvičují. tak nevím. Oba mi přijdou, že křičí tak nějak stejně. Děkuji Jana
Podle chování, na vzhled z fotky moc nedávám, ale pokud se podíváte vy doma hodně zblízka, tak na té jedné korele uvidíte zespodu ocasu jemné slabé vlnky, pár máte určitě kvůli páření.
Kdybyste měla dva samce nebo dvě samice, neviděla byste páření. U korel jsem se nikdy nesetkala s tím, že by se k sobě patneři stejného pohlaví až tak měli, můžou být max. náznaky páření - pokusy o ně, ale ne tak jak to popisujete :-))
no ja bych to taky rekla ze pak kdyz se podivate na tu horni je mohutnejsi a ma zlutejsi hlavu coz ta dole tak zlutou a vyraznou nema nahore samec dole samice
no neowim zda to pomuže ale já sem svoje korely poznal tak že samice měla kolem zadečku nažlotlé peříčka tak newim jesttli to bude i bilých kore já mam obyč přírodní zbarveni no:(:(:D
podle mě je ten samec na té první,protože u světlých korel bývá samec do běla a samička do žluta.zatím co jsem tak viděl korely tak to tak bylo.uvidíte co udělají v budce
papy, nemohu souhlasit, ze samička býva do žluta, ja jsem jednou měl velice hezký pár, samice byla lutino a samec strakatý. když měli mladé tak mezi nima byli vždy krásně sýtě žlutí samci.
Děkuji vám všem za vaše zkušenosti a postřehy. I když z toho opravdu moudrá nejsem. Vím, že je problém u takto zbarvených korel poznat pohlaví. Já ani vlastně nevím, když na sobě "hopsali" kdo byl nahoře. Nějak mě nenapadlo je zlízka šmírovat a trošku z dálky vypadají stejně. Na té 2. fotce je ta korela celá tmavší, žlutější. Je to víc vidět na té 1., je tam v pozadí. Ta světlejší je starší asi o rok a je na tu mladší trochu zlá, odhání ji někdy. Zase ta mladší a žlutější pořád dolejzá. Jsem zvědavá jestli z toho něco bude, bylo by to fajn.
Dobrý den. Na začátku jsou fotky mých korel. Tak chci nahlásit, že v budce máme už 2 vajíčka. A chci se zeptat, je normální že v době sezení korely méně žerou? Přijde mi, že sežerou tak 1/3 toho co před tím. Díky Jana