Zdravim vás,
chtěl bych se vás zeptat jestli znáte a nebo používate nějaký program, na evidenci svého ptáctva (druh, číslo kroužku, foto, mladé atd.). A když si to zapisujete ručně, které údaje si značíte?
Zdravím, používal jsem program Breeder ale ten nabízel velmi málo možností na zapisování. Proto si všechny záznamy vedu ručně do sešitu. Uvádím, snesení vajíček, líhnutí mláďat, vylétnutí mláďat. Dále pak zapisuji všechna čísla kroužků, které jsem použil. Ke každému druhu zvlášť. To je vše.
Já taky raději zapisuji vše ručně do sešity. V počítači to je sice pohodlnější a modernější ,ale mám strach, že se něco stane s počítačem a o vše příjdu. Samozřejmě to můžu vypálit na cd, ale v tom sešitě to je vždy poruce a je to téměř nezničitelné. Co víte za několik let třeba vymyslí něco modernějšího a cd nebude na čem přehrát. a v tom sešitě to pude pořád, pokud budete umět číst a pečlivě ho chováte, tak Vám vydrží mnoho let.
Pro "normálního" chovatele sešit stačí, ale pokud ale máte nějakou chov. linii tak se za chvili začnete ve svých zápiscích ztrácet, tam už jde spíše o tom, abyste hned viděl kdo je s kým příbuzný, jak párovat atd