Samci sice sou agresívní, ale většinou při hnízdění ke svým sokům nebo mladým, samici spíš může uhodit ...
To se stalo teď v zimě když nehnízdí? Je to divné, spíš bych řekla že to možné není. Pokud je máte ještě navíc v normální voliéře a ne v nějaké pidikleci tak tomu moc nevěřím, nemohlo se stát něco jiného? Že by se vyplašili, to pak taky může mít pták na hlavě krev
nic proti ale znáte to když samec nepadne samici do oka a samice ho odmítá a nechce se pářit.Víte co pak samec udělá.honí ji tak dlouho dokud ji neužene a pak ji zabije v horším případě.a pokud ještě zakladatel této diskuse má třeba malou volieru tak ji samec dožene a je konec.ale zase máte pravdu že pokud nemají budku tak je většinou samec v klidu.kvůli těmto šarvátkám jsem začal vše dělat jednoduše u všech ptáků.vždy si jich koupím víc aby si mezi sebou vybrali a zbytek prodám a věřte mi že je to mnohem lepší když si partnera můžou vybrat sami a pak k tomuhle nedochází,protože pokud máte harmonizující pár tak jsou i lepší a početnější odchovy a když k tomu dáte třeba 5 metrovou volieru tak není nic hezčího než třeba 7 mladých zpěvavých s rodiči.pěkné hejno ne.a za to to stojí.chovu zdar
Přesně to samé se mi stalo u rosel pestrých, ale u zpěváků zatim ne. Přes zimu mám ve voliéře dva páry a vše je dobré. Jen se občas vyhánějí od jídla, ale na to stačí dvě misky.
známí také nechá vá u všech budky ale říkal že ted mu nějak blázní ptáci jak se oteplilo tak že bude muset budky zacpat.já budky sundavám a na konci března je nandám a ono je to nabudí k hnízdění.musí k tomu být ale počasí.chovu zdar