To je zajímavé já nijak vlhkost nikdy nehlídal a líhnu dobře.
Žádný teploměr na vlhkost nemám, jen ten na teplotu a tu nemám 37,5 ale pohybuje se od 32 do 39 stupni celsia.
Tak to první kuře jsem bohužel musela dát pryč. Mělo rozjeté nohy. 3dny po se vylíhlo ještě šest kuřat. Jedno ochrnuté na půlku těla a druhé bylo bez střev. Takže z počtu 78vajec mám nakonec 4 kuřátka. Vážně nevim, kde je chyba. Ale včera jsem nasadila 59 vajec plimutek(jak se daří, jedno jsem rozbila), tak snad bude lépe
tak se nám to líhne,ale žádná sláva ze 40 vajec 13 čistejch
8 kuřátek už je na světě a dvě se právě chystají,jedno nepřežilo,protože bylo ze dvou žloutků a zbytek se ještě uvidí,
hlavně že je na líheň spoleh a můžeme v ní pokračovat s kachními vejci.
teprve začínám s líhnutím.Koupil jsem si líheň na 24 slepičích vajec a tak jsem ji hned vyzkoušel.9 vajec bylo čistých a jedno se nevyklubalo.Další tři se vylíhly později a uhynuly.Tak jich zbylo deset.A teď mám problém.Nevím jak dlouho je mám nechat v odchovně.Stačí čtyři týdny nebo je nutná delší doba?
Zdravcím vás po delší době přátelé, tak jsem tu opět se zprávami z mé líhně a dovoluji si vám představit kuřata perliček, které jse mi líhli během čtvrtka a pátka, zajímavostí je, že staré perličky jsou modré ale mají tam i 3 bílé...
Ahoj Martine,
to máš krásnejch perliček,co vím perličky se maj skoro vždy dobrou líhnivost,jak to bylo u tebe,100%?
kačky jsou nádherné,a co krůty ,ty už musí bejt veliký,
Já jsem v tý nový líhni už vylíhla 10 kuřátek co jsou na fotce nahoře,potom 11 kačenek těm už budou taky 4 týdny,a teď tam mám 3 tydny 40 kachních vajec.,tak jsem zvědavá co z nich bude.jak se budou klubat dám věďet.
měj se Hana.
dobrý den dostal sem na své 15 narozeniny líhen cavatuttto16 hned jsem do ní dal 14 slepičích vajec ( ZDROBNĚLÁ ČESKÁ SLEPICE A FINÁLNÍ VYSOKOSNÁŠKOVÝ HYBRID) toplota se pohybovala v rozmezí od 37,5 do 37,5.vlchkost sem neměřil otáčel každý den ráno a večer.od 18 dne teplota stoupla na 39.20 den se začli líhnout trvalo to do 21 dne.ze 14 vajec se vylíhlo 14 kuřat ted je mám v provizorní odchovne večer sem dám odkaz kde budou i fotky