stavěl někdo z vás voliery z hliníkových profilu 20x20x1,5mm a palstových spojek od fy alumat? chtěl bych znát názor někoho kdo to má namontované zdali by nebilo pevnější to svařit ze železných jeklů
Zrovna ji budu stavět.Nepoužíji však hliníkové profily,ale ocelové,které jsou o dvě třetiny levnější.Plastové spojky nemaj chybu,protože můžete rozebrat volieru na jednotlivé díly a kdykoliv ji přemístit.Petr
Ahoj. S tím hliníkem nevím. Opravdu je drahý a pokud bude v kontaktu s nějakým železným kovem,což pletivo je,začne úspěšně oxidovat. Nemám přímo skušenost s takovou voliérou,ale i jinde v praxi je vždycky kontakt hliníku a železa problém..
Ahoj. Mám dvě věci.
1. Netuším proč jsem uveden jako autor vlákna,vždyť ho založil někdo jiný,asi nějaká prkotina. Nebo tedy alespoň mě se to ukazuje,že jsem to založil já.
2. Netvrdím,že to bude oxidovat,jen jsem uvedl,co jinde v praxi železo a hliník dovedou.. Stačí zinek poškodit při montáží a je to. Pozinkovanej šroub taky s hliníkem oxiduje. Pokud s klasickým pletivem nejsou problémy,tak je to jedině dobře..A čínský pletivo taky nemám,zatím drží.:-))