Aktuálně: 3 718 inzerátů210 015 diskuzních příspěvků18 250 uživatelů

co za strom?

anonymní (neregistrovaný) 24.01.2009, 17:07:00 xxx.xxx.144.50
Zdravím Vás, potřeboval bych poradit čekám na svého žaka za tyden bude k odběru vše mám připravený jen se chci zeptat jaké může mít dřevo ze stromu jestli je to jedno jestli je to jehličnan,keř,nebo listnáč,mám tu BUK a keř Bez jsou silné asi 5cm a kura toho bezu je měkčí ale zase dřevo je tvrdé zajímá mě jestli se nemůže otrávit nebo něco z nějakého stromu? ídky moc za radu (přikládám foto bezu nebo co to je)
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 24.01.2009, 19:23:02 xxx.xxx.176.35
bydla jsou dobré s bezu.
cone
cone 24.01.2009, 19:43:52 xxx.xxx.85.196
Černý bez předkládám již 5 let a žáden zdravotní problém jsem u používání vyzralého dřeva / se šedohnědou kúrou / neměl. Používám ho také u žaků, nyní mám bezinková bidla i u mladých, ještě neodstavených pap. konžských. Jako opora pro nožky mladých ptáků jej považuji vzhledem k jeho drsné kůře za ideální.
anonymní (neregistrovaný) 24.01.2009, 22:40:32 xxx.xxx.143.180
ano bezinka to je, to jste mě uklidnil já ztoho udělal i ptačí strom s kombinaci s bukem- děkuji mooc za rady.
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2009, 10:28:59 xxx.xxx.6.158
o bezu se říká, že kůra je jedovatá, ale já i ostatní chovatelé je dávájí a vše je dobré. Dokonce si myslím že je to nejběžněji používaný keř na okus.Asi tím že je všude hojný
cone (neregistrovaný) 25.01.2009, 12:26:09 xxx.xxx.85.196
Údajně jsou toxické nevyzrálé zelené části, ale před mnoha lety jsem jako začátečník předkládal i zelené výhonky jak žakům liberijským, tak malým druhům arů a také vše bylo v poho.
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2009, 16:56:22 xxx.xxx.16.33
bez cerny obsahuje mimo jine glykosidy a alkaloidy. ovsem zalezi na mnozstvi, ktere zivy organismus zkonzumuje. papousek bude kuru i listy spis olupovat a ostipovat, nez se s nimi hojne krmit, pak by mohlo dojit k predavkovani.

http://botanika.wendys.cz/kytky/K501.php
http://www.biotox.cz/toxikon/rostliny/alkaloidy.php
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2009, 16:57:57 xxx.xxx.16.33
sorry, spatny odkaz
http://www.biotox.cz/toxikon/rostliny/glykosidy2.php
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2009, 19:54:54 xxx.xxx.143.180
no já mu tam nachystal ptačí strom + klacky do klece z bezinky,jinak listy to nemá, a ještě jsem to bral přímo z keře,a pak jsem to doma kartáčoval a sprchoval teplou a studenou vodou,jej ejhorší je že ted nevim čemu veřit ale budu naslouchat tadyk chovatelům jestli to žakům dávají taky to určitě okusují a ne jen na tom sedí a žijou jim,tak jsem ztoho zmaten,taky jsem četl že v žadnem případě ne jehličnany ale tadyk jsem se dočetl že to milují tak fakt nevím čemu věřit že. jsem ale rád za rady,no jde oto že klacky v kleci není problem vyměnit ale ptačí strom po 4 dench práce je hotov a už se mi nechce znova to rozdělávat ale pro papouška pokud mi tu někdo bude psát že je to nevyhovující až jedovaté tak to samozřejmně udělám,a ještě to bude mládě tak nechci být zklamaný ztoho že umře
Marty
Marty 26.01.2009, 20:11:10 xxx.xxx.111.79
Co chovám ty čtyry roky papoušky, tak většinou zajdu na bezové bidla. Dávám i třeba z břízy, habru, dubu, jabloně, ale dávat můžete i jiné. Na okus i jako dočasnou dekoraci dávám borové větve a vrbu. Vše, co jsem vyjmenoval, papoušci ozobou. Za tu dobu mi uhynul jeden papoušek, ale to zřejmě vůbec nebylo důsledkem okusu bezových a jiných bidel.

Ještě bych popsal voliéru jednoho mého známého. Ve výletu u amazoňana modročelého vyrostl keř z bezu. Papoušek se sice zdržuje jen na bidle, ale to co vyroste pod ním průběžně devastuje. Takže mu tam vyrůstají i čerstvé výhony. Amazoňan je i přesto v pořádku.
anonymní (neregistrovaný) 26.01.2009, 21:31:47 xxx.xxx.143.187
děkuji za uklidnující inforamci

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.