Odběr Mladých
Laik to opravdu nezvládne, je potřeba ASPOŇ základních informací a i tak to nedoporučuji.
Nedávno jsem četla jakýsi příspěvek typu vzal jsem si na dokrmení andulku, čím jí mám krmit? To bylo děsné, ten dotyčný ji vybral z hnízda a den na to se ptal co jí má dát nažrat.
Problém je, že stále někteří lidi vidí ve zvířatech věci a myslí si že nevnímají bolest /tím samozřejmě nechci říct že zadavatel je taky takový/.
Prosím všechny nezkušené aby se takovému experimentování vyhli, mluvím z vlastní zkušenosti, rozdíl je ale v tom, že já dokrmit musela - pár denní mladé, přežilo jen jedno.
Andulky je samostatná cca 5-7 den, kdy už sama zobe, záleží na tom jak která, jestli má třeba starší sourozence od kterých se to dřív naučí, jestli žije v hejnu ...
:-)) Bylo myšleno po vylétnutí ... né narození :-))) to by byl asi pěkný rozptyl ...
Pokud chcete opravdu jen jedno, tak si radši připlaťte a kupte si ho, po finanční stránce se vám vlastní dokrmování vůbec nevyplatí, protože dokrm. směsy jsou drahé.
Informace o dokrmování se vám spíše hodí "do zásoby" pokud se vám stane že budete MUSET dokrmovat.
Nejsem moc zastáncem toho, aby si laik vzal jednoho papouška a pak z toho měl hlavu v péru, protože komplikace se stávají, pokud vám mládě nebude trávit tak ste v háji a neporadíte si aji když informace máte. Pokud poblíž /skutečně třeba do hodiny/ nemáte veterinu spec. na papouchy kde seženete léky nebo pomůžou tak se pak díváte jak vám několik hodin pták umírá.
Je skutečně rozdíl si umínit dokrmit pouze jedno mládě /to je popsáno výše proč to není takto dělat vhodné/ nebo pokud skutečně HODNě načtete a nevrháte se do toho po hlavě, a velice pěkná rada je kontaktovat chovatele který to dělá.
Hodně lidí se milně domnívá že stačí to jen párkrát denně nakrmit a všechno jde hladce.
Nebylo by špatné kdyby se k tomu vyjádřil někdo kdo dokrmuje pravidelně, třeba Cone.