Aktuálně: 3 698 inzerátů210 099 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Andulka - nemoc,nevím co to je

Vítek (neregistrovaný) 21.01.2009, 20:55:12 xxx.xxx.80.245
Dobrý den, mám menší problém se svou andulkou.
Téměř na špišce zobáku se mu udělal takový malý šedivý flíček a který je nyní uprostřed dokonce bílý - slyšel jsem, že zobák by měl být celý jednobarevný. A k tomu jsem teď zjistil, že má rezavý trus (tak doufám, že to nebude krev).
Nedávno jsme mu (je to kluk) obalili bidílka smirkovým papírem (je také rezavý, ale trochu jinak), protože měl příliš dlouhé drápky. Říkám si, jestli to celé není způsobené jím. Zobák i trus. Myslíte že je to možné?
Předem moc děkuji za odpověď.
Vítek (neregistrovaný) 21.01.2009, 21:03:12 xxx.xxx.80.245
Jenom chci ještě dodat, že papoušek je jinak úplně v pohodě, co se chování týče. Hraje si, nevidím žádnou změnu. Prostě šťastný, jakoby mu to škodilo pouze fyzicky...
anonymní (neregistrovaný) 22.01.2009, 06:24:21 xxx.xxx.35.177
Ty smirkové papíry na bidla jsem viděla ve zveráku a docela jsem se vyděsila co to vyrábí za kraviny. Pro papoušky je do nebezpečné, protože to snadno okoušou a je to spojované jakýsima lepidlama.
v prvé řadě to sundejte, pravděpodobně to kouše.
prodávají se i betonová bidla a v každém větším zveráku je mají, jsou velice pěkná.
drápky ostříhejte a nečekejte že si hodně přerostlé drápy obrousí o to, je to víceméně na udržení drápků aby nepřerůstaly.
Stříhání je jednoduché, není se čeho bát, pokud se toho bojíte /poprvé jsem to taky tak měla/ tak ustřihněte prozačátek jen trošku, uvidíte že je to velice měkké a není se čeho bát. V drápku jde vidět žilka, do ní se nesmí střihnout. Určitě najdete na internetu jak na to i s obrázkama.
anonymní (neregistrovaný) 22.01.2009, 06:24:59 xxx.xxx.35.177
Kvůli tomu zobáku kdyžtak vložte fotku, třeba to nic není
Kvitek (neregistrovaný) 22.01.2009, 21:42:51 xxx.xxx.80.245
Co se týče smirkového papíru, upřímně: ani jsem ho nekupoval ve zmerimexu... Raději tedy tímto tématem nebudu pokračovat, aby mě tu někdo neobvinil z týrání :-/ ... (samozřejmně jsem ho už odstranil)
Ale přesto s Vámi v něčem souhlasit nemůžu. Řekl bych totiž že pomohl. Nedávno se papoušek bál už jen slétnout na koberec, aby se nechytl za drápky, a nyní po něm běhá už téměř úplně v pohodě.
A pokud jde o to stříhání. Četl jsem v knížce pro chovatele, že by se to spíše mělo nechávat na zvěrolékařích. Ale pokud říkáte, že to není nijak těžké, určitě to zkusím.
Jistě se po některých obrázcích po netu podívám, ale určitě považujete způsob chytit andulku do ruky za správný? Nebo to lze udělat i bez chycení? Ale jak ho pak donutit, aby držel?
Přidávám fotku toho zobáku. Není ale tolik aktuální, teď už má totiž flíček více bělejší barvu, tak nevím...
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 25.01.2009, 20:45:36 xxx.xxx.231.126
Když už řešíte ty zobáky tak mooje andulka ho má celí oranžoví a ke okraji se mu mění barva tak trochu do žluta a má tam takové malé proužky...Je to dobře, nebo má nějakou vápenku nebo-co... Táta říkal že by mít vápenku neměl, protože tsm má přivázanou sépiovkua je trochu oklobaná... Prosím poraďte.

Děkuji Šárka

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.