Aktuálně: 3 732 inzerátů209 886 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Eklektus-škubání peří

Pavel Pospíšil (neregistrovaný) 19.01.2009, 13:03:28 xxx.xxx.208.213
Dobrý den, pomozte prosím. Máme doma Eklektuse samce, odchovaný, stáří 2 roky. Strašně se nám pořád škube, už nevím. Dáváme mu všechno, chodí denně ven z klece, klec má velkou, hodně hraček, krásně mluví, ale fakt vypadá jako slepice, hrozně nás to mrzí. Nevíte co by ještě pomohlo? Samička do party? Díky
sunflowersman
sunflowersman 19.01.2009, 13:43:30 xxx.xxx.229.66
Dobrý den.Prakticky jste si odpověděl sám. Také bych to viděl na tu samičku do party. Zvoliíte tak nejúčinější léčbu poruchy. Příčin ovšem může být více......stres a podobně.
sunflowersman
sunflowersman 19.01.2009, 13:43:30 xxx.xxx.229.66
Dobrý den.Prakticky jste si odpověděl sám. Také bych to viděl na tu samičku do party. Zvoliíte tak nejúčinější léčbu poruchy. Příčin ovšem může být více......stres a podobně.
Pavel Pospíšil (neregistrovaný) 19.01.2009, 14:12:20 xxx.xxx.208.213
Pane Štěpáne, a můžete mi poradit z čeho stress a podobně?? A musí být do party samička Eklektuse?nebo mohu něco jiného? A když by dostal samičku, vyléčím to škubání a nebo je to již nevyléčitelné (někdo mi to říkal ve Zverimexu, že už je to nevratný)...díky moc za odpovědi.
cone
cone 19.01.2009, 15:39:11 xxx.xxx.85.196
Můžete ho zkusit častěji rosit / lze použít rozprašovač na květiny / a použít některý z přípravků proti škubání peří, co já vím, tak na našem trhu jsou tři různé značky. Jestli by tento stav vyřešila samička těžko říct, samičky u eklektusů jsou dost dominantní a její přítomnost může stav i zhoršit. Pokud dalšího papouška ke stávajícímu, volil bych ve vašem případě dalšího samečka.
Obecně je ale každá rada drahá a jistě škubání nelze zaškatulkovat do nějakého UNI vzorce. Mi se začla škubat samice žaka, je v páru, navštěvují budku, páří se, ale nějakou hodinku denně se věnuje svému peří a tak zkouším jak ji to odnaučit.Zatím bez valného výsledku.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.