Mam ,,budu´´ s rozmermy cca 5m2m2m(dxsxv)mozno aj viac
chcel by som ju rozdelit asi na dve casti(poradte na kolko casti ju mam rozdelit a aku mam zvolit osadku(CHCEM CHOVNé PáRI)
A KOLKO KUSOV VTAKOV
ja bych z toho udělal maxímálně 2 klece 2,5x2x2 a to je tak na rosely 1,1 anduly atd. a do druhy korely a nějakopu drovoť a nebo ji nechat jako jednu a dat třeba nadherny po paru nebo králováky ale určitě ne dva páry větších ptáků.
ked teda n 2 cast tak dokopy kolko kusov vtakov?
Lebo penazi nemam nazvis ,,vela peniazi ma stala voliera a dva vtaky dokopy za 10 000Kč si nemuozem dovoliť.
tak jedině austrálii ta venku vydrží tak teda začněte 2,2 korela 4,4 andula, 1,1 kakariki to se da pořídit za pár korun a postupně ušetřit na dražžší poněvač králováci, červenokřídlí,nádherny to už jde do tisíců.
Já bych jí rozdělil na 2 voliéry 5mx1mx2(dxšxv). A jake tam je pletivo? sila dratu? muzou tam byt Pyrury, mniši, Kralovaci, rosely, pap. karminový ale ty uz sou dražší.Atd.
ale já jestzli to dobře chápu tak je pohledově 5mx 2x2 a to by šlo rozdělit max.2,5x2x2 a ne 5x1x2 . Možná se pletu ale to by přeci jedna voliera zakryvala druhou? foto by napovědělo-
Myslím, že celkový postup měl být úplně opačný, za prvé si stanovit co budu pěstovat, něco si o podmínkách chovu vybraných druhů přečíst a následně se pustit do stavby chov. zařízení a pak do nákupu chovanců. Šťastnou ruku při výběru.
kdyz je siroka 2m, je to problem rozdelit napul? Pokud dobre pocitam, tak rozmer jedne voliery by byl 5x1x2m(dšv). A obe voliery by meli stejny rozmer. Chapete?
Já plně souhlasim s panem Šiškou, nejdřív si vyberu papoušky zjistim o nich co nejvíc a podle jejich potřeb stavim voliéry.. Já to tak udělal a určitě je to lepší pro všechny... Kdyby tak lidi přemejšleli nebyly by stálé dotazi co můžu dát do mé nové voliéry... ;)
Dobrý den. Opět nechápu, že někdo radí,že pyrury můžou být přes zimu venku. Nic ve zlém, ale tohle je u mě nechovatelské. Jinak zkuste si najít něco o papouškovi nádherném, třeba Vás zaujme a voliéry by pro něj byly ideální.myslím si, že si s ním docela i pohrajete, jelikož ho každý jen tak neodchová.Cena je kolem dvou tisíc za mladý pár. Další adepti by mohli být barnardi.
Pro štěpána-Nikdo neradí že maj byt venku, ja jsem napsal druhy papouchu, ktery tam muzou byt a nepsal sem nic o jejich zimování. A taky zalezi na tom, který pyrury myslis!!
Myslím pyrury všeobecně. Nebo si myslíš, že některé druhy lze zimovat venku?? Já tedy o žádném nevím. Přezimovat venku ptáky typu pyrur a arating je podle mě barbarství.
Dal bych tam Nádherné a ještě tak princesky,Když to šef rozdělí na dvě voliery.V žádném případě ne papoušky kteří jsou "dřevorubci" Ti by mu tu boudu rozebrali v krátkém čase.Pochybuji,že by kolega ptáky na zimu měl kam umístit,proto navrhuji ptáky,kteří vydrží i v zimě venku.Petr