Zkus zapátrat na této stráce. Funkce hledat, články, nedávno se to tu probíralo. Jen napovím, že základem je uvařené vejce, struhanka a nastrouhaná mrkev. Víc si najdi
Dobrou noc. Míchanici dělám z uvařených vajec a strouhanky. Další složení měním s druhem konzumujících papoušků. Ovšem není na škodu přidat rochu kukuřice, mrkve, dřevěného uhlí,různé nadrcené byliny, především kopřivy. Nyní velmi často přidávám mořské řasy. Má to vysoký obsah bílkovin,vlákniny, minerálů a vitamínů.
Dřív jsem dělala vejce + strouhanka + mrkev, teď jsem vajíčko vyměnila za průmyslově vyrábenou směs a nemůžu si to vynachválit. V létě jsem dříve dávala tu míchanici s vajíčkem tak na hoďku a měla jsem strach že se zkazí a ptákům se něco stane. S průmyslovou to neřeším, nechám ji bez obav dýl.
Jinak ostatní věci dávám zvlášť a nepřimíchávám do míchanice. Přes léto dávám tak 5 x do týdne buď ovoce nebo zeleninu - záleží co zrovna dozrává, něco zeleného jako meduňku, smetanku, žabinec, saláty max. 2 x do týdne + větve na okus.
Takto není aspoň výroba míchanice zdlouhavá a když sem celý den na zahradě tak jen něco opláchnu a hodím jim to