Seženete kolem 5000,-a jestli ho chcete na mazlíka tak to není příliš vhodný druh,je to voliérový pták strašně křičí a je dost netolerantní k ostatním druhům,ale hejnko svého druhu není na překážku,samozřejmě v prostorné voliéře
Informace, ktere mi poskytl chovatel Ondřej Hála. Cena papouška patagonskeho je 2500 - 3500 Kč v poslední době šly ceny nahoru a je tomu jedině dobře a tak se můžeme setkat na burzách i s cenou 4000 Kč za ptáka do chovu. Ochočené papoušky patagónské prodával za 5000 Kč. Dále mi potvrdil, že papoušek patagónský je vskutku mazlivější než například alexandr velký je tolerantnější a více přilne k jeho pečovateli. Je vysoce inteligentní a má určité vlohy k mluvení asi tak jako alexandr velký. Je velmi a dá se chovat i v kolonii se svým druhem jelikož není až tak agresivní vůči ostatním ptákům. Pokud se chcete dozvědět více kontaktujte ho na jeho email. ondra.hala@email.cz
nedávno jsem četl článek ve starším čísle šasopisu papoušci rok asi 03 a tam si jeden chovatel koupil patagonce ze zverimexu po čase ho ochočil a naučil mluvit když na něj budete mít čas tak se dá ochočit skvěle
Ještě jsem chtěl připomenout, že patagonce jde chovat ve společnodti s mníšky. Voliéra ale musí být ohodně větší jak do dálky tak i do šířky. /viděl jsem to takto ve velké voliéře v ZOO Ohrada, Hluboká n.V./