dobrý den,nevim jestli píšu zde správně,potřeboval bych poradit z jakeho stromu udělat ptačí strom pro žaka? našel jsem velkou haluz z Jasanu ale ted nevim jestli mám tu kuru ostrouhat nebo ji tam nechat,popřípadě jestli nemáte někdo nějake foto svého vyrobeného stromu byl bych rád zaslaní na e-mail Nickman23@seznam.cz děkuji moc za rady
Ja se pripojim - take bych docela rad nacerpal inspiraci. Pokud by byl nekdo ochotny se podelit o zkusenosti i s prilozenou fotkou, uvital bych to. I jak treba mate strom upevneny, zda je vhodne na nej omotat provaz atd... pochlubte se :)
hele Pavle tak jsem ted přemýšlel,a pročetl tu pár příspěvků o krmení atd, no a jak tadyk nějaký odborník napsal papoušek ve volné přírodě žere vesměs vše aby přežil a nemůže si vybírat tak logicky uvažuji že stím stromem to bude to samé prostě na co sedne na tom je ale ať je mu to pohldné tak nějý průměr větve 3-5 cm aby aby tu větvu neobejmul celou drápkama, takže kmen jsem zvolil Jasanovou větev do které navrtám díry a zaklíním tam větve ruznych průměru a a zakombinuji tam i větve na okusovaní (topol.lípu.borovici a ty měkké dřeviny)
jinak si pro žaka jdu za 2 tydny tak mu to pomalu připravuji ať to má super, jen jsem ty větve pro jistotu osprchoval teplou vodou a okartáčoval nido neví kdo na to čůral že :-),,pokud to není el. drát tedy. ale každopádně byl bych rád za rady ty jsou myslím k nezapalcení a lepší než knížky.
Jasan dát můžete. Omyjte případné nečistoty nebo radši celý strom a uřízněte na myšlený tvar. Pak můžete dávat větve nebo lana jako bidla. Dbejte na to, aby byly bidla většího průměru at si o ně může papoušek obrousit drápky. Většinou je silný kmen a větve z něho vyrůstající jsou příliš tenká. Jelikož mam takovýto posed ve voliéře, tak jsem upevnění neřešil. Jen jsem to zabodl a udusal kolem.