Ahoj, mám doma asi rok papouška zpěvavého, příjde mi že je smutný a chybí mu další papošek, říkala sem si třeba andulku, protože klec není taky moc velká....myslíte že by to šlo mu přikoupit kamaráda? samičku nechci kvůli vajíčkům, říkala sem si nějaký jiný druh ( když jsem měla andulku a pořídila sem asi po roce druhou docela se skamaradili)
Rozhodně žádný jiný druh,pouze samici a to jen do větší klece kam vpustíte oba ptáky současně!Papoušek zpěvavý je poměrně dost agresívní pták jako všechny druhy rodu Psephotus,je to pták voliérový a i tam mívá problémy se společným soužitím.
aha tak to radsi nebudu riskovat, snad mu nevadi ze je sam, kazdy den ho poustim proletet, ale dost se boji, je totiz ze zverimexu, zkousela sem ho ucit na ruku ale nenechal se...je takovej ustrasenej nemyslim ze by byl agresivni a kdyz je z australie myslela sem ze by andulku snesl
zpěváci se chovají v samostatných voliérách - velká agresivita samců při hnízdění - samozřejmě existují vyjímky - ale není radno to zkoušet ... na uklovaného papouška není pěkný pohled