Aktuálně: 3 721 inzerátů210 095 diskuzních příspěvků18 251 uživatelů

Odjezd na dovolenou - poraďte

anonymní (neregistrovaný) 02.01.2009, 08:32:09 xxx.xxx.79.90
Zdravím,
v sobotu odjíždím na dovolenou na hory.Mám doma mládě papouška a potřebuji poradit.Přemýšlela jsem že si jí vezmu sebou,ale lepší pro ní asi bude být ve svém prostředí doma.V tomto případě se o ní musí postarat mamka,ale papoušek spíš poslouchá mě.Máme teď období problematického dávání do klece.Vůbec mi tam nechce a tak jí musím vždy přidržet za zádíčka,aby mi neuletěla.Když jsem nechala mamku aby si to s ní vyzkoušela,přišel papoušek bohužel na to,že když bude otáčet hlavu a snažit se mamku kousnout,tak to vzdá.Tak teď tedy nevím,yda by nebylo njlepší nechat ten týden papouška v kleci zavřeného,aby se s mamkou nenaučila podobným špatným móresům,které se budou do budoucna horko těžko odnaučovat.Prosím poraďte jak tuto situaci řešit?
Miloslav (neregistrovaný) 02.01.2009, 09:28:03 xxx.xxx.214.2
Podle toho, co píšete,bych nechal raději papoucha týden zavřeného.On to určitě přežije,určitě to bude pro něj lepší,než násilná forma od jiné či neznámé osoby.Ale trochu věnování a rozmazlování skrz klec popřípadě tiše puštěné rádio mu určitě prospěje.
anonymní (neregistrovaný) 02.01.2009, 09:59:26 xxx.xxx.79.90
Ano ,asi máte pravdu.Tato varianta bude nejlepší pro všechny.On to papoušek určitě přežije.Alespoň si na klec zvykne.Protzože jinak má hodně volnosti.A až přijedu,bude s ním zscházeno zase podle starých pravidel.Příjde mi že je hodně znát,když se něco z pravidelných zvyků u papouška změní,je to pak spíš k horšímu.
anonymní (neregistrovaný) 02.01.2009, 11:08:57 xxx.xxx.48.30
Určitě nechat v kleci. Papoušek si alespoň na klec pořádně navikne ,jako na sůj domov-krmení,voda,klid. Komunikovt se s ním dá i přez pletivo. Třeba se začne i sám lepší vracet,až bude puštěnej. Na horách ho budete těžko pouštět po pokoji. Nehledě na komplikace s přepravou atd.
anonymní (neregistrovaný) 02.01.2009, 13:50:07 xxx.xxx.79.90
Ano,probrala jsem to doma a určitě to bude lepší.Snažím se teď být s ním více u klece a budu se na to muset až se vrátím zaměřit.Aby to už nebyl takový "boj".Bude to jenom dobře když si více zvykne.Děkuji za názor.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.